Portparol Crvene zvezde pretio novinaru Kurira

Naime, Kurir je u petak, 21. aprila, u članku pod naslovom „Moleri“ napisao više nego afirmativnu priču o poseti fudbalera Crvene zvezde Boška Jankovića i Dušana Baste Konaku kneginje Ljubice. Njih dvojica su tamo u četvrtak pomagali devojčicama i dečacima iz Beograda, Berana, Banjaluke i Skoplja u oslikavanju vaskršnjih jaja.


Međutim, Milan Bošković je protumačio (?!) da na taj način omalovažavamo dvojicu igrača i u telefonskom razgovoru zapretio autoru teksta i uredniku sportske rubrike Kurira da će „Crvena zvezda preispitati svoj stav prema našim novinama“.


– Smetaju mi vaši cinični naslovi. Zašto niste stavili naslov „Humano“? – pitao nas je Bošković, po ko zna koji put pokušavajući da se bavi uredničkim poslom u Kuriru.


Reč moler preuzeli smo iz nemačkog jezika, a ona glasi maler, odnosno slikar u prevodu na srpski. Redakcija Kurira traži od Crvene zvezde, sa kojom inače imamo sjajne odnose, da zaštiti naše novinare, čitaoce, ali i sve molere ovog sveta od ovakvih javnih istupa svog portparola.


 

Tagovi

Povezani tekstovi