БК ТВ 30 дана без програма










Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) одлучио је синоћ да БК телевизији привремено одузме дозволу за емитовање програма на 30 дана због кршења прописа о радиодифузији.

Председник Савета Ненад Цекић рекао је да је Савет том одлуком изрекао казнену меру „за емитовање програма као и за појединачне предајнике” и на ту одлуку БК телевизија нема право жалбе.

Чланови Савета РРА истакли су да је БК била „интерно и јавно упозоравана” током кампање за време председничких избора 2004. године на кршење прописа о радиодифузији, али да су и након тога наставили да их крше.

Они су објаснили да то одузимање дозволе нема никакве везе са доделом националних фреквенција, јер БК у тој процедури има право да уложи приговор на образложење Савета РРА.

Представници Савета РРА разговарали су током дана са главним и одговорним уредником БК телевизије Миломиром Марићем о кршењу прописа о радиодифузији у информативном програму који та кућа емитује последњих пет дана наводећи да је у питању кампања усмерена против РРА.

Они су истакли да је та телевизија „вршила притиске на регулаторно независно тело и нарушила процедуру доделе националних фреквенција”.

Ако БК телевизија, након истека тих 30 дана, настави да крши Закон о радиодифузији, дозвола ће јој бити трајно одузета.


(Бета)


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi