Rodić: Nemam šta da krijem

Radisav Rodić, vlasnik Kurira i Glasa, rekao je juče da je „nenajavljena kontrola finansijske policije očigledan pritisak nekih ljudi iz vrha vlasti da se prekine sa objavljivanjem feljtona „Demokratska pljačka Srbije“.


– Nemam šta da krijem. Moja firma, koja izdaje Glas javnosti, na ime poreza duguje tačno 24.705.621,16 dinara. Istovremeno, država istoj toj firmi duguje između 550 i 700 miliona dinara. Taj dug je nastao još 1999. godine, u vreme vlasti JUL-a, kada su nam zbog podrške DOS-u zaplenili brojne mašine i naplatili milionske kazne zbog štampanja biltena „Promene“. Ovaj dug države prema nama nije sporan, on iznosi najmanje 550 miliona i zbog njega se vode sporovi pred Trgovinskim i Prvim opštinskim sudom – objašnjava Rodić. On kaže da je sa Poreskom upravom još u oktobru prošle godine postigao dogovor o reprogramu dugova i njihovom „prebijanju“ po završetku sudskog spora.


– Direktor Poreske uprave Vladimir Ilić rekao mi je još pre pet meseci da je sve u redu i da smo ispunili sve uslove za reprogram. Onda su iz nepoznatih razloga mesecima otezali sa donošenjem rešenja da bi gospodin Dinkić sada od svega napravio nekakvu aferu. Zašto baš sada, što se tog navodnog duga nije setio pre sedam ili mesec dana – pita Rodić i optužuje ministra Dinkića da „zloupotrebljava svoju funkciju za zaštitu ličnih interesa“.

Tagovi

Povezani tekstovi