Stigle i pretnje odbornici i novinaru

Neposredno nakon proteklih praznika događaji su krenuli u smeru koji je retko ko mogao da očekuje-počele su da stižu pretnje nekim akterima iz opozicije i dopisniku Politike.
Naime, na konferenciji za štampu, Karmen Pašić, odbornica u SO i potpredsednik DS u Zaječaru, saopštila je da je proteklih dana, na kućni telefonski broj, u četiri navrata imala ukupno četiri anonimna telefonska poziva i da je njoj i njenoj porodici prećeno najpogrdnijim izrazima uz pretnju da ostavi na miru Ničića, te da je čeka smrt. Podsećanja radi, Pašićeva je bila najglasnija u zahtevima da se izvrši kontrola utroška sredstava iz opštinskog budžeta i falsifikovanja budžeta. Čitav slučaj je prijavljen zaječarskoj policiji a sa svoje strane oglasio se i Ničić, koji je osudio ovakve pretnje uz opasku da sumnja u verodostojnost njene izjave.
Nekoliko dana nakon ovog slučaja, anonimne telefonske pretnje dobila je i porodica dopisnika Politike Stojana Todorovića i u njegovom odsustvu, prećeno je njegovoj deci i to najpogrdnijim psovkama i uvredama. Todorović ove pretnje dovodi u vezu sa njegovim tekstovima koji su objavljeni u vezi sa aktuelnim zbivanjima u Zaječaru. Policija je uspela da utvrdi da su pomenute pretnje upućene sa javnih govornica. Pored pretnji neko je pokušao da obije i prostorije dopisništva, verovatno u nameri da dodatno zaplaši ovog novinara. I ovaj slučaj je prijavljen policiji.
Koliko se pamti, ovakvog ponašanja prema odbornicima i novinarima nije do sada bilo u Zaječaru, te se s pravom očekuje da policija pronađe krivce.


 V. Madžoski

Tagovi

Povezani tekstovi