Savet mora na sud

Beograd-Pred­stav­ni­ci BK te­le­vi­zi­je na­zva­li su po­de­lu na­ci­o­nal­nih TV fre­kven­ci­ja ve­li­kom ob­ma­nom, ko­ju će re­ša­va­ti prav­nim sred­stvi­ma do sa­mog kra­ja, a na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re po­tvr­đe­no je da su pro­tiv čla­no­va ra­di­o­di­fu­znog Sa­ve­ta pod­ne­te i kri­vič­ne pri­ja­ve zbog ne­za­ko­ni­tih rad­nji.
Ospo­ra­va­ju­ći do­ku­men­ta­ci­ju He­pi TV, TV Ko­ša­ve i TV Ava­le, za­me­nik glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka BK TV Mi­o­drag Po­pov je ka­zao da ih dis­kva­li­fi­ku­ju broj­ni ne­do­sta­ci. On je na­veo da u do­ku­men­ta­ci­ji He­pi TV ne­ma do­ka­za o upla­ti de­po­zi­ta, ni­ti ko­mer­ci­jal­nih ugo­vo­ra, i da ima sa­mo jed­nu ka­me­ru. TV Ko­ša­va je, pre­ma nje­go­vim re­či­ma, do­sta­vi­la vi­še pro­gram­skih še­ma, ne­do­sta­ju joj va­že­ći ko­mer­ci­jal­ni ugo­vo­ri, i ni­su do­ku­men­to­va­ni obe­ća­ni mi­li­o­ni evra za ula­ga­nja, dok TV Ava­la ni­je pri­ka­za­la pla­ni­ra­ni pri­hod od EPP-a, ni­ti ima sve pro­gra­me ko­je je na­ja­vi­la. Svo­je na­vo­de BK TV pot­kre­pi­la je spe­ci­jal­nim fil­mom.
– He­pi TV na­ve­la je da će ima­ti 12 za­po­sle­nih, TV Ko­ša­va 15, a TV Ava­la 90, a stan­dar­di za na­ci­o­nal­ne TV pred­vi­đa­ju vi­še od 400 rad­ni­ka – ob­ja­snio je Po­pov. On je upo­zo­rio da je, ma­da ka­zna za BK ra­dio ne po­sto­ji, i on is­klju­čen kad i te­le­vi­zi­ja.
Glav­ni i od­go­vor­ni ured­nik BK TV Mi­lo­mir Ma­rić re­kao je da oče­ku­je da, po nji­ho­voj tu­žbi na od­lu­ku Sa­ve­ta o za­bra­ni ra­da na 30 da­na, Vr­hov­ni sud i pre is­te­ka ro­ka do­ne­se od­lu­ku u nji­ho­vu ko­rist.
– Oče­ku­je­mo da BK TV po­sle 26. ma­ja na­sta­vi emi­to­va­nje, jer na to ima­mo pra­vo do kra­ja kon­kur­sa. Ne zna­mo, me­đu­tim, šta će bi­ti ako nam ne do­zvo­le da po­no­vo uklju­či­mo pre­daj­ni­ke i emi­tu­je­mo se pre­ko ka­bla, ka­da su već po­ku­ša­li da nas uga­se pre­ko In­ter­ne­ta i sa­te­li­ta. Mo­že se de­si­ti i da se od­lu­ka Vr­hov­nog su­da odu­go­vla­či – re­kao je.
Ma­rić je po­tvr­dio da su ra­ču­ni BK TV od­blo­ki­ra­ni, jer je fir­ma ko­joj je te­le­vi­zi­ja bi­la je­mac kre­di­ta pro­da­la ne­ke svo­je objek­te i iza­šla iz blo­ka­de. On je na no­vi­nar­ska pi­ta­nja o vla­sni­ku BK TV od­go­vo­rio da to „ni­su ni Ka­rić ni Pe­co­ni“ i da, alu­di­ra­ju­ći na Bla­go­ja Di­mi­tri­je­vi­ća, ko­ji po­je­di­nač­no ima naj­ve­ći udeo u BK TV, „pr­vi put ne­ma pro­ble­ma sa vla­sni­kom, ko­ga čak i ne po­zna­je“.
Na­red­nih da­na će, ka­ko je na­ja­vlje­no, Skup­šti­nI Sr­bi­je bi­ti pre­da­to pre­ko 80.000 pot­pi­sa za sme­nu čla­no­va Sa­ve­ta.


S. Remić

Tagovi

Povezani tekstovi