NUNS osudio javne pretnje šabačkim novinarima i medijima

Konferenciju koju je juče organizovala uprava lokalnog plivačkog kluba „Šabački delfini“ u zakupljenom terminu na lokalnoj televiziji As, pretvorila se u direktan obračun sa novinarima i medijima. U pretnjama i uvredama prednjačio je predsednik kluba Vojislav Mijić, inače nekadašnji dugogodišnji direktor Plivačkog maratona „Jarak – Šabac“, što je snimila ekipa RTV Šabac.

– Mijić se razbesneo zbog mojih pitanja o njegovim rezultatima tokom 16 godina koliko je bio direktor šabačkog maratona. Umesto da odgovara na pitanja on je pretio da će Podrinske biti ugašene i da mu više ne smemo ni ime pomenuti u novinama, tvrdio da nisam pozvan na konferenciju i tome slično, izjavio je Ivan Kovačević za NUNS.

Kovačević dodaje da poznaje Mijića 40-ak godina, da ga njegova bahatost nije iznenadila te da poslednjih godina, od kako više nije direktor šabačkog maratona, učestvuje u aktivnostima SNS protiv aktuelne gradske vlasti. Nedavno je bio i među govornicima na protestu SNS a njegov nastup na jučerašnjoj konferenciji za novinare bio je najmanje „sportski“.

Obrativši se Kovačeviću, umesto da odgovora na njegova pitanja, Mijić je, između ostalog, rekao: “Jednog dana bićeš kažnjen, o tom potom, zna se kako ćeš biti kažnjen. Kad ovde dođu drugi ljudi na vlast tvoje će novine biti ukinute….Pljuvačino jedna, bićeš ugašen”.

NUNS podseća da su pretnje novinarima zabranjene i kažnjive po zakonu i očekuje da Odbor SNS Šapca osudi skandalozno ponašanje svog simpatizera Vojislava Mijića.

 

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 7.08.2019.

Tagovi

Povezani tekstovi