BK ima pravo da emituje program

– RTV Politika je juče podnela svoj prigovor na odluku Saveta RRA o ispunjenosti uslova i kriterijuma za dobijanje dozvola za emitovanje programa. Dozvola za emitovanje sadrži u sebi i dozvolu za radiodifuznu stanicu koju izdaje Republička agencija za telekomunikacije. Prema izjavi predsednika RATEL-a Jovana Radunovića, u roku od 30 dana emiteri toj agenciji treba da dostave kompletnu tehničku dokumentaciju. Ovo praktično znači da BK i druge televizije mogu slobodno da rade i da zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić svojim izjavama čini krivično delo – rekao je Tihomir Živanović, ekspert za telekomunikacije. On navodi da i za radio-emitere konkurs nije završen jer će RTV Politika podneti prigovor 31. maja ove godine, kada i ističe zakonski rok.


Živanović navodi najnoviji primer kršenja zakona od strane predsednika Saveta RRA Nenada Cekića jer se poziva na odluku Saveta RRA koja nije javno objavljena.


– U pojedinačnom aktu RRA Cekić piše: „Na osnovu plana raspodele radio frekvencija (Službeni glasnik RS, br. 6/06) i odluke Saveta RRA od 23. januara 2006. godine, Savet RRA doneo je odluku o dodeli radio-televizijskih mreža s pripadajućim radio-frekvencijama. Prema ovoj odluci Pink je dobio mrežu K1, B92 – K2, Foks – K3, Hepi/Košava – K4 i Avala – K5, radio B92 – Kp1… Cekić nije napisao kad je održana sednica na kojoj je doneta navedena odluka o raspodeli mreža. Na sajtu RRA ne postoji odluka Saveta od 23. januara na koju se, inače, poziva Cekić – objašnjava Živanović.


M.L.

Tagovi

Povezani tekstovi