Najava obeležavanja Svetskiog dana dostojanstvenog rada

Proširena sednica Glavnog odbora Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ pozivaju Vas na proširenu sednicu Glavnog odbora posvećenu obeležavanju Svetskog dana dostojanstvenog rada. Očekuje se da u radu sednice učešće uzmu prijatelji i saradnici iz nevladinog sektora, Univerziteta, kao i predstavnici medija.


Svetski dan dostojanstvenog rada Međunarodna konfederacija sindikata, čija je UGS NEZAVISNOST punopravni član, obeležava ove godine pod sloganom „Ulažite u brigu o ljudima“. Zbog toga su se ove godine odlučili da o tome koliko se ulaže u ljude i koliko se brine o dostojanstvu radnika govore članovi iz povereništava.

O tome šta doživljavaju na radnom mestu, da li mogu da ostvare zakonima zagarantovana prava, da li je pravda dostižna, kako se poslodavci odnose prema njima, da li za svoj rad na vreme dobijaju pristojnu zaradu, da li su izloženi pritiscima vlasti i uopšte da li se neko ko danas radi u Srbiji oseća dostojanstveno na svom radnom mestu razgovaraće sa koleginicama i kolegama iz JKSP MORAVA Lapovo (Dejan Kocić), Republičkog geodetskog zavoda (Nebojša Pejčinović) i Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji (Sunčica Ivanović). Pozvali su i ostale učesnike da iznesu svoja iskustva i kako vide budućnost rada u Srbiji.

Nakon uvodnog izlaganja predsednika UGS NEZAVISNOST, Zorana Stojiljkovića i poverenice za ravnopravnost Brankice Janković, razgovor će moderirati novinarka Ljubica Gojgić

Zoran Stojiljković: Dan dostojanstvenog rada u zemlji uniženih ljudi


Tagovi

Povezani tekstovi