Crveni vosak na Radio Babušnici

Predsednik opštine Babušnica Miroljub Jovanović je ovaj gest ocenio kao „vandalski čin“ i pozvao nadležne državne organe da reše problem prekida emitovanja programa ovog radija.
Sve je ovo produžilo sukobe koji u ovoj opštini traju više od godinu dana između dve grupacije u lokalnom parlamentu. Zbog toga opština „tapka u mestu“ i trenutno je takav odnos snaga da imaju dve Skupštine, dva predsednika opštine, zamenike, kao i dupla direktorska mesta u pojedinim ustanovama čiji je osnivač lokalna Skupština.
Prema rečima zamenika predsednika Skupštine opštine Dejana Lazarevića, predstavnici skupštinske većine koja se smatra legitimnom, a čine je DSS, SPO, SRS, SPS, G17 Plus i PSS, legalno su ušli u prostorije radija i obustavili emitovanje programa.
– U petak kasno popodne obavešteni smo da je ukraden pečat Doma kulture. Na kolegijumu opštinskih funkcionera smo odlučili da nešto preduzmemo pošto je situacija alarmantna i izmiče kontroli. Preko radija su plasirane informacije mimo koncepcije i uređivačke politike. Radio je, dakle, privremeno zatvoren u cilju izbegavanja incidenta u opštini. Prostorije će biti zapečaćene do ponedeljka ujutro, kada očekujemo rasplet ove situacije. Međutim, građani moraju da znaju da ova grupacija ima većinu i da nama predsednik opštine angažovanjem privatnog obezbeđenja ne dozvoljava da uđemo u zgradu SO i radimo svoj posao – kaže Lazarević.
Zaposleni u radiju su u petak uputili zahtev predsedniku opštine da im budu obezbeđeni uslovi za normalan rad. Portparol predsednika opštine Dragan Ćirić, koji je po izboru dosadašnje većine bio i urednik radija, izjavio je za TV Pirot ‘’da je ova grupacija upala u radio i na ulicu izbacila novinare i urednike’’.
Iako se, prema Lazarevićevim najavama, rasplet događaja u vezi s Radijom Babušnica može očekivati i danas, zamešateljstvo o skupštinskoj većini i dalje ostaje nerazjašnjeno.


Z. P.


 

Tagovi

Povezani tekstovi