Policija da otkrije ko je obio kuću novinarke KRIK-a

Redakcija KRIK-a je obavestila NUNS da je danas obijena porodična kuća novinarke Vojinović dok se ona sa roditeljima nalazi van Srbije. Obijenu kući je zatekla njena rođaka koja je pozvala policiju. Policija je izašla na lice mesta i trenutno je u toku uviđaj.  

KRIK je naveo da su stvari izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji. 

 

Podsećamo da je ovo drugi po redu sličan  incident koji se dogodio koleginicama iz redaklcije KRIK – a. 2017. godine novinarki Dragani Pećo je obijen i ispreturan stana, a od stvari ništa nije uzeto. U istrazi ovog slučaja starog skoro dve i po godine nema većeg napretka. Takođe, podsećamo da su novinari i redakcija KRIK-a izloženi čestim napadima i pritiscima zbog istraživačkih priča.

NUNS je o slučaju obavestio kontakt tačke u tužilaštvu i policiji i predstavnike MUP-a i RJT-a u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost.

 

NUNS poziva nadležne organe da preduzmu sve mere da otkriju i adekvatno kazne počinioca i utvrde da li navedeni događaj ima veze sa novinarskim radom koleginice Vojinović.

 

Tagovi

Povezani tekstovi