Predstavljanje novih projekata vezanih za prevenciju i kontrolu HIV infekcije u Srbiji

Konferencija za medije Ministarstva zdravlja i Timočkog Omladinskog Centra

– Realizacija projekata Ministarstva zdravlja i Timočkog Omladinskog Centra finansiranih od strane Globalnog fonda, za prevenciju i kontrolu HIV infekcije u Srbiji –

Ministarstvo zdravlja započelo je realizaciju projekta Održavanje niske prevalence HIV-a u Srbiji, kroz podršku aktivnostima udruženja građana u oblasti prevencije i kontrole HIV infekcije. Projekat će biti realizovan u periodu od 1. jula 2019. godine do 30 juna 2022. godine. Timočki Omladinski Centar u period od 1. aprila 2019 godine do 31. decembra 2021. godine sprovodi projekat Održivost servisa i programa prevencije HIV-a u Srbiji.

Takođe, tokom konferencije biće svečano potpisani i uručeni Ugovori o realizaciji projekata kojim je Ministarstvo zdravlja podržalo 6 udurženja građana, koja će u Beogradu i Novom Sadu sprovoditi programe prevencije sa ključnim populacijama. Timočki Omladinski Centar u cilju prepoznavanja i održivosti HIV servisa u Srbiji, podržao je 5 udruženja građana iz Srbije sa kojima će svečano potpisati ugovore. Ovih 5 udruženja će u narednom perioduu svojim lokalnim zajednicama raditi na zagovaranju za održivost HIV servisa usmerenih ka ključnim populacijama.

Na konferenciji za medije i svečanom potpisivanju ugovora, obratiće se:

Tagovi

Povezani tekstovi