Informativni sastanak za organizacije civilnog društva zainteresovane da unaprede svoje prakse javnog zagovaranja

Sastanak za organizacije civilnog društva (OCD) Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Beogradska otvorena škola (BOŠ) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizuje informativni sastanak za organizacije civilnog društva (OCD) zainteresovane za dobijanje podrške za unapređenje praksi javnog zagovaranja kao i za podsticanje većeg uključivanja građana u svoje aktivnosti. BOŠ je raspisao drugi Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru programa podrške OCD za javno zagovaranje, 13. januara 2020. godine. U okviru ovog poziva, 10 OCD će biti odabrano i podržano finansijski, mentorski i ekspertski.

Program podrške OCD za javno zagovaranje se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane USAID-a. Projekat realizuje BOŠ u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija. Projekat je trogodišnja inicijativa pokrenuta u novembru 2018. godine. U 2019. godini, 20 OCD je podržano kroz Program podrške kako bi unapredili prakse javnog zagovaranja u civilnom društvu, prakse koje zastupaju interese lokalnih zajednica i aktivno uključuju građane u svoj rad.
Više informacija o aktuelnom pozivu za podnošenje predloga projekata možete pronaći na sajtu: http://www.javno/ zagovaranje.bos.rs

Govore:


Kontakt:


Jovana Božičković, Koordinatorka projekata, Beogradska otvorena škola, [email protected], 061 681 16 71.
Za više informacija o USAID-u, molimo vas kontaktirajte: Mirjanu Vukšu Zavišić putem mejla:
[email protected] ili 065 316 4530

Tagovi

Povezani tekstovi