Mišković i Beko nisu u trci za Novosti

Radna grupa u saopštenju naglašava tri ukazivanja predsednika Komisije za hartije od vrednosti – da je za povećanje nominalne vrednosti akcija Novosti potreban i izveštaj revizora, da Komisija HOV upravo obavlja neposredni nadzor nad Brokersko-dilerskim društvom Citadel sekjuritis i da će u slučaju utvrđenih nepravilnosti biti preduzete zakonom propisane mere, kao i da od 10. juna stupa na snagu Zakon o preuzimanju akcionarskih društava, koji je za male akcionare povoljniji, zato što su kupci koji preuzimaju akcionarska društva obavezni da otkupe sve akcije.
U saopštenju se ističe i odgovor predsednika Delta holdinga Miroslava Miškovića – Delta i njen predsednik nemaju apsolutno nikakave veze sa ponudom dobrih, bogatih i iskusnih privrednika voljnih da kupe akcije Novosti. U odgovoru je naglašeno i da Mišković, povodom akcija Novosti nema nikakvih veza ni sa Milanom Bekom.
Radna grupa obavestila je javnost i o odgovoru Vuka Hamovića koji ih je izvestio da ne učestvuje niti ima nameru da učestvuje u kupovini akcija Novosti, kao i da niko od učesnika tog procesa ne predstavlja na bilo koji način interese Hamovića.


R. D

Tagovi

Povezani tekstovi