Poziv na radionicu o autorskim pravima za medijske profesionalce

Koje veštine i znanja možete unaprediti na ovom treningu:

  • šta sve možete zahtevati pred sudom u cilju zaštite autorskih prava;
  • kome pripadaju autorska prava nastala tokom radnog odnosa autora;
  • u kojim situacijama se mogu suspendovati autorska prava;

 

Radionica traje jedan radni dan i biće održana 13. marta 2020. godine u Nišu.

                                                                   16.marta  2020. godine u Novom Sadu.

                                                                     

 Kome je trening namenjen? 

Trening je namenjen medijskim profesionalcima svih vrsta medija koji obavljaju svoj posao u skladu sa etičkim standardima u i spremni su da unaprede svoje profesionalne veštine i usvoje nova znanja i alate.

 Predavači i treneri: 

Dragan Milić, advokat –  Advokatska kancelarija Milić

Zlatko Čobović , novinar i sudski veštak

 

Mesto održavanja treninga:  ul. Obrenovićeva 38. Media&Rform centar, Niš

                                             NDNV, Sutjeska 2, ulaz br. 8 (zgrada SPENSA), Novi Sad

 

Prijavljivanje:

Prijava treba da sadrži CV – informacije o formalnom i neformalnom obrazovanju i profesionalnom iskustvu.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila na adresu: [email protected]. Rok za dostavljanje prijava za radionicu u Nišu je 12. mart 2020. godine, a za radionicu u Novom Sadu je 15. mart.

Troškovi ishrane tokom treninga su obezbeđeni od strane organizatora. Više informacija o konkursu možete dobiti na telefon: 011/33 43 255.

 

Dragan Milić, rođen je 1980. godine. Diplomirao je na Pravnom Fakultetu, Univerziteta u Beogradu, član je Advokatske komore u Beogradu od 2006. godine. Član je arbitražne Komisije za rešavanje sporova povodom naziva .rs internet domena pri PKS. Pruža usluge pravnog savetovanja i zastupanja pravnih i fizičkih lica naročito u oblastima autorskog prava i industrijske svojine, medijskog, internet i IT prava, uključujući zaštitu podataka ličnosti i pravno savetovanje vezano za implementaciju GDPR-a u poslovanje domaćih i stranih pravnih lica. Aktivan je učesnik javnih rasprava, inicijativa i edukativnih projekata iz pravnih oblasti za koje je specijalizovan. Iza sebe ima nekoliko stotina, seminara, gostujućih predavanja i konferencija. Angažovan je na obukama Lica za zaštitu podataka o ličnosti. Bio je angažovan od strane Fakulteta za medije i komunikacije kao mentor praktične obuke studenata.

 

Zlatko Čobović, rođen u Beogradu 1954. godine. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. 

Profesionalni novinar od 1976. godine. Novinar u Jugoslovenskom sportskom listu Sport (1976 – 1980), u Večernjim novostima (1980. –  mart 2000.) , novinar unutrašnjopolitičke rubrike i urednik Evropskih novosti, urednik unutrašnjopolitičke rubrike u Danasu (2000. – 2001.), od 2001. godine jurednik u novinskoj agenciji FoNet , dopisnik FoNeta iz Haga (2001. – 2005.). Kolumnista i saradnik više domaćih časopisa (Blic, NIN, Vreme…), višegodišnji dopisnik tiražnih grčkih listova Etnos i Elefterotipia. Autor jedne knjige („Iza kulisa Haškog tribunala“) i koautor dve knjige („Povratak šampiona“, „60 zlatnih godina). Jedan od osnivačana NUNS i član ovog udruženja. Član Međunarodne federacije novinara (IFJ). Od 2010. godine sudski veštak za autorsko pravo, uža specijalnost novinarstvo/publicistika, upisan u Registar Ministarstva Pravde Republike Srbije. Član je Komisije za žalbe, Saveta za štampu i član Suda časti NUNS-a.

Agendu možete pogledati u prilogu.

 

<!—->

 

Trening se izvodi u okviru projekta Fer igra na polju autorskih prava u novinarstvu, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi