NUNS: Podrška niškim novinarima

– Situaciju da građani Niša nemaju informacije i zvanične podatke o broju obolelih, o broju ljudi koji su u samoizolaciji i efektima mera koje se na ovom području primenjuju u slučaju pandemije smatramo nedopustivom i molimo vas da iskoristite svoja ovlašćenja i naterate nadležne službe u Nišu da rade svoj posao i informišu građane. Smatramo da je u vreme vanrednog stanja naročito pojačan javni interes i naročito važno blagovremeno informisanje građana, na šta oni imaju pravo – navodi se u obraćanju niških novinara Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić.

NUNS poziva javne funkcionere iz niškog a i svih drugih lokalnih štabova za vanredne situacije, da ne uskraćuju akreditovanim novinarima važne informacije o širenju i o suzbijanju koronavirusa, kao i da ne dele novinare na podobne i nepodobne.

U uslovima epidemije važno je da građani budu pravovremeno i tačno informisani preko registrovanih medija i profesionalnih novinara, i svako uskraćivanje važnih podataka stvara uslove za pojavu i širenje dezinformacija i laži, a samim tim i uznemiravanja javnosti.

Sekretarijat NUNS-a, 21. mart 2020.

Tagovi

Povezani tekstovi