Tijanić izabran za direktora RTS

U radu sednice Upravnog odbora RTS učestvovcalo je osam članova Upravnog odbora, od kojih je sedam glasalo za Tijanića, a jedan je bio protiv.


U saopštenju koje je potpisao predsednik UO Nikša Stipčević navodi se da su u diskusiju o prijavljenim kandidatima svi članovi Upravnog odbora istakli „veliki doprinos Aleksandra Tijanića u preobražaju JP RTS u javni servis i vrlo pozitivno ocenili njegove zasluge za uspešnu transformaciju javnog preduzeća u javni servis iza znatno povećanje gledanosti  RTS-a“. Stipšević je izjavio da je izborom Tijanića, dosadašnjeg vršioca dužnosti generalnog  direktora, završeno četri petine transformacije RTS-a u javni servis.


Podsetimo, Tijanić je na čelo Radio-televizije Srbije izabran 18. marta 2004. godine odlukom Vlade Srbije i na toj funkciji nasledio je Aleksandra Crkvenjakova. Pod njegovim vođstvom, RTS je za kratko vreme postao najgledanija televizija i javni servis, a ponovo je vraćena TV pretplata, od koje još više treba da se unapredi njegov program.


(S.M.)

Tagovi

Povezani tekstovi