Гледаћемо и Ентер и Плус

Право да емитују програм у региону Београда у наредних осам година добиле су телевизијске станице Арт, Ентер, СОС канал, Метрополис, Телевизија Плус и ТВ Студио Б. Дозволе за радио програм на подручју главног града добиле су станице Бета плус, Носталгија, Накси радио, Радио МФМ, МИП радио, Радио Пинк, Радио Студио Б, Радио Три, Спорт ФМ, ТДИ Радио, Топ ФМ, Сити радио, Радио Новости и Радио Пингвин.


Објављивањем листе од шест телевизијских и 14 радио станица које су конкурисале за фреквенције у главном граду, Републичка радиодифузна агенција коначно је отклонила нагађања ко ће се наћи у београдском иначе пребукираном етру. То посебно важи за радио станице, јер по недавном објашњењу др Ненада Цекића, председника Савета РРА, на подручју главног града сада програм емитује више од стотину радио станица. На конкурс се, међутим, пријавило укупно 45 емитера, али 31 радио станица овом приликом није прошла.


Ако је судити по броју пријављених рекло би се да је за београдске телевизијске дозволе владало мање интересовање него за оне у сфери радија. За шест расположивих места конкурисало је девет кућа. Дозволе овом приликом нису добиле ТВ Палма, Мост и Кошава, која је већ раније добила националну фреквенцију. За разлику од конкурса за националне ТВ лиценце, на овом регионалном није било интересената из иностранства. Станице добитнице градског ТВ сигнала углавном су познате публици сем телевизија Ентер и Плус које су почетници у послу.


Наравно постоји могућност, бар теоретска, да се ова листа и промени. Кандидати који су незадовољни исходом конкурса имају законско право да у року од 15 дана по пријему решења којим су одбијени на конкурсу упуте приговор Савету РРА а Савет затим да у року од 30 дана донесе одлуку о том приговору. Наравно, може се покренути и управни спор пред надлежним судом.



М. П.


 

Tagovi

Povezani tekstovi