Novosti vrede više

Zaprepašćuje da Direkcija za informisanje, u okrilju Saveta ministara, sa nezamenljivim Slobodanom Orlićem, i dalje pokušava da izigrava neku saveznu državu, brani tobožnji savezni kapital i odlučuje kome će se i kako šta prodati.

Orlić i njemu slični činovnici, iako navodno zastupaju Srbiju, rade mimo odluke Vlade Srbije, donete pre više od dva meseca, kojom je jasno rečeno da se nekretnine i prava nekadašnjih saveznih institucija na prostoru Srbije ne mogu otuđivati. Zašto Slobodan Orlić žuri da proda ono što nije njegovo?


Naš klub zalaže se da akcionari koji su stvarali „Novosti“, i oni koji rade u njima, ostanu većinski vlasnik u Kompaniji, da se sačuva uređivačka politika, visok ugled kuće, da „Novosti“ ostanu nacionalne novine, da se uveća vrednost kapitala i da se prema zakonima Srbije pronađu najpovoljnija rešenja za zaštitu i odbranu prava malih akcionara.


Pošto su predstavnici Direkcije za informisanje i dva kluba malih akcionara odredili da vrednost jedne akcije „Novosti“ prilikom prodaje ne može biti manja od 2.000 evra, naš Klub znajući pravu vrednost lista „Večernje novosti“ i cele Kompanije, procenjuje da vrednost jedne akcije Kompanije „Novosti“ na tržištu vredi najmanje duplo više.


Pozivamo sve akcionare da vodimo zajedničku bitku i zajedničku politiku, kako bi „Novosti“, koje su naše, i ostale naše, a ne postale Nemačke, tajkunske, crnoberzijanske i slično. Kompanija „Novosti“ nije na pijaci.


Pozivamo Vladu Srbije da preuzme deo svoje odgovornosti i ingerencija.

Predsedništvo Kluba malih akcionara Kompanije „Novosti“ a.d.

Tagovi

Povezani tekstovi