Nova sednica pa nastavak jučerašnje

Skupština Srbije bi trebalo da nastavi vanrednu sednicu započetu juče raspravom o amandmanima na predložene izmene i dopune Zakona o radiodifuziji i na Predlog odluke o organizaciji i radu Službe Skupštine Srbije. Podsetimo, predlog izmene zakona juče je naišao na oštre kritike opozicije, ali i OEBS-a i NUNS-a.

Izmenama se predviđa da emiter bez odlaganja sprovede odluku Saveta o oduzimanju dozvole ili zabrani rada, i u tom slučaju odmah obustavi emitovanje programa ili će odluka Saveta RRA o oduzimanju dozvole biti prinudno sprovedena. Takođe, produžava se rok za emitovanje programa TV stanicama sa 60 na 120 dana.

Skupština pre nastavka sednice od juče održati novu vanrednu sednicu, na kojoj će razmotriti prestanak važenja Zakona o Policijskoj akademiji i predloženu ratifikaciju Sporazuma između Srbije i Crne Gore o regulisanju članstva u međunarodnim finansijskim organizacijama i razgraničenju finansijskih prava i obaveza.

Ukidanje Zakona o policijskoj akademiji omogućiće osnivanje Kriminalističko-policijske akademije, koja će objediniti Policijsku akademiju i Višu školu unutrašnjih poslova. Zakon o visokom obrazovanju ne predviđa postojanje viših škola, već utvrđuje da visokoobrazovne policijske ustanove rade po režimu visokog obrazovanja.

Sporazumom koje su 10. jula u Beogradu potpisale Srbija i Crna Gora, obezbeđen je kontinuitet članstva Srbije u međunarodnim finansijskim organizacijama – Međunarodnom monetarnom fondu, Svetskoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, Banci za razvoj Saveta Evrope, kao i nastavak članstva Narodne banke Srbije u Banci za međunarodni obračun.

Na današnjem dnevnom redu biće i izbor člana Saveta Narodne banke Srbije, kao i izbor člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Tagovi

Povezani tekstovi