NUNS osuđuje sve vrste pritisaka na medije

Ova televizija je saopštila da su 13.jula, uoči centralnih vesti u 19 časova, u redakciju došla četvorica članova Nove Srbije, zahtevajući da u toj emisiji uživo gostuje Zoran Adžić, pomoćnik ministra za kapitalne investicije za zapadnu Srbiju. Objašnjeno im je da to nije tehnički izvodljivo, ali da će u okviru iste emisiije biti emitovano saopštenje Nove Srbije, povodom lažnih uplatnica, koje su, u završnici kampanje za izbor predsednika užičke opštine, upućene delu građana Užica, kojima se od njih traži da Ministarstvu za kapitalne investicije uplate po 7.600 dinara za „obnovu puteva koju je obećao ministar Velimir Ilić“.


– Iako nisu bili zadovoljni ovim odgovorom, jedino je Miloš Tasić, predsednik užičkog odbora Nove Srbije regovao neprimereno i najvulgarnije vređao zaposlene u redakciji“, saopštila je ova televizija. U saopštenju se ističe da se incident dogodio 13.jula, ali da je „urednički kolegijum odlučio da informaciju o tome ne objavljuje u toku izborne kampanje, kako takav gest neodgovornog pojedinca ne bi uticao na izborni rezultat“.


Užička televizija je saopštila da neće pratiti aktivnosti Nove Srbije, dok se ova stranka javno ne izvini za Tasićev postupak.


NUNS apeluje na sve učesnike u javnom i političkom životu na potrebu uspostavljanja tolerantne komunicikacije i osuđuje sve vrste pritisaka na medije.


 


U Beogradu, 18.07.06.


 


 


Izvršni odbor NUNS-a


Poverenik NUNS-a u Užicu Nenad Kovačević

Tagovi

Povezani tekstovi