Rukavac za direktorku

Pokrajinski odbor LDP tvrdi da je ona bila deo „ekipe Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Milorada Vučelića koja je od TV Novi Sad napravila glasnogovornika ratno-huškačke i šovinističke politike“, lider LSV Nenad Čanak kaže da se „klanovi







iz prošlih vremena uspeli da se vrate na političku scenu i opet su uzeli ono što bi trebalo da bude javni servis vojvođanskih građana“, a novinar Dimitrije Boarov (član UO RUV) ocenjuje da je njen program „zbirka opštih mesta“ i da ne sadrži „ni jedno jedino slovo o radijskom i TV programu za nacionalne manjine“.
Dina Kurbatvinski-Vranešević rođena je u Novom Sadu 4. maja 1951. godine. I njena radna biografija je puna „opštih mesta“ jer, kada je čitate, ispadne da je najvažniji podatak „radne“ biografije njeno poreklo (rođena „u čuvenoj pravničkoj porodici Kurbatvinsky, koja se u ove krajeve doselila iz Poljske 1724. godine“). Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, smer za nemački jezik i književnost. Od srednje škole radi u kulturnoj multimedijalnoj grupi „Laboratorija zvuka“ koju su 1977. godine osnovali braća Predrag i Mladen Vranešević. U komentarima nakon njenog izbora za generalnog direktora RTV Vojvodine, podatak o radu u ovoj rok grupi se i ističe kao njena najvažnija stavka u biografiji. U TV Novi Sad počela je da radi honorarno kao novinar-saradnik, urednik, scenarista i voditelj u redakcijama zabavnog, dečjeg i filmskog programa. Od 1986. godine je u službi marketinga, gde na različitim mestima ostaje do 2001. godine, kada prelazi na mesto pomoćnika direktora marketinga RTS.
Dina Kurbatvinski-Vranešević je član Centralnog odbora Demokratske socijalističke partije Milorada Vučelića, a na Internetu se može pronaći i podatak da je bila na 63. mestu na izbornoj listi ove partije na izborima 2000. godine. Povodom svog izbora, za novosadski Dnevnik je izjavila da je RTV Novi Sad „zaslužila da joj se vratim kao generalni direktor, s obzirom na to da me je zadužila. Jedno je izvesno: 7. avgusta stupa na svoju novu dužnost, a tada će biti raspisani i konkursi za direktore radija i TV Vojvodine pa će se znati ko će s njom rukovoditi vojvođanskom medijskom kućom i koliki im je „skakavac zašo u rukavac“.


Gordana Draganić Nonin

Tagovi

Povezani tekstovi