Sve najbolje u 2021. želi vam vas NUNS

Foto: Pixaby
Foto: Pixaby

godinu za nama obeležila je pandemija i planetarna borba sa opakim virusom. Brojke o zaraženim, obolelim i preminulim okupirale su naše  živote, a skoro sve profesije doživele su promene pa tako i novinarska.

Novinarima i medijskim radnicima su otežani uslovi rada, posebno što su zbog prirode u kategoriji najizloženijih od zaraze, a u našoj  zemlji je ionako loš položaj nezavisnih medija još više pogoršan  od početka pandemije zbog brojnih pokušaja da se borba protiv Covid-19  iskoristi za obračun sa slobodnim i profesionalnim novinarima.

Na desetine novinara je proteklih meseci bilo izloženo napadima, pretnjama i pritiscima, mnogi su ostali bez stalnog posla ili honorara, većina je slabije plaćena nego ranije i ostavljena da se
sama snalazi u vanrednim okolnostima.

U sumornom ambijentu 2020. godine bilo je, naravno, i svetlih  trenutaka, jer su brojne kolege hrabro i nepokolebljivo radile u javnom interesu i građanima pružali objektivne i pravovremene
informacije, posebno o zdravstvenoj situaciji.

Pod merama koje su sprečavale okupljanja i redukovale rad  Sekretarijata, NUNS je ipak uspeo da u 2020. godini realizuje većinu  planiranih projekata i da u brojnim slučajevima zaštiti svoje  članove i sve druge novinare i medijske radnike, što možete videti u prilogu uz ovu čestitku.

Hvala vam što ste u NUNS-u i što čuvate dostojanstvo profesije i ugled organizacije, i u ime Izvršnog odbora i Sekretarijata NUNS-a  želim vam zdravlja i sreće u 2021. godini.

Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi