Tijanić uzvraća udarac!

 


Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a, demantovao je juče pisanje dnevnog lista „Kurir“ i nedeljnika „Evropa“ i najavio sudske tužbe protiv ovih novina. Tijanić je glavnim urednicima ova dva lista poslao pisma koja Press prenosi u integralnom obliku bez skraćivanja, uz redakcijsku opremu.

„Kuriru“,

Ne sumnjam da znate šta misli i smera predsednik srpske vlade kad pišete da priprema moju smenu. Ali, da se ne biste mučili pitanjem šta smeram ja, evo da vam kažem. Nameran sam da vas ove sedmice pozovem na sud, gde ćete, pretpostavljam, veoma lako dokazati sve prideve upotrebljene u kurirskim tekstovima „Policija u RTS-u“ i „Šut-karta“.


 


 


Tu ćete, verujem, obelodaniti dokaze za sve tvrdnje u ispravnost ugovora o Svetskom fudbalskom prvenstvu, poslovanju marketinga RTS-a i milionskim proneverama. Još lakše ćete dokazati, uz pomoć vašeg izvora, šta policija misli o našem poslovanju. Redakcija koja zna šta premijer smera s apsolutnom sigurnošću može sudu da predoči šta policija ima protiv RTS-a. Ali to ne može biti anonimno, kao u vašim tekstovima.
Neko je u vašoj redakciji bio previše kreativan, valjda borba za varijabilu u prvom mesecu posla, i red je da plati za svoju kreaciju. Red je i da vaši čitaoci tačno vide šta lažete i zašto to činite, i kad ste se dogovorili oko te prljave rabote. S kim? Za koliko? Koliko još tekstova na tu temu? Da vidim čime ćete dokazati da sam bio u Marbelji, kad u Španiju nisam ušao deset godina? Da vidim čime ćete dokazati da sam se izmirio sa nekom bebom? Da vidim šta je sumnjivo u ugovorima uredno zavedenim kod ovlašćenih organa?
Kad finansijska i druga policija dođe u našu firmu, mi im skuvamo kafu, otvorimo sefove i pustimo da rade i dokažu ispravnost naše kompanije. Mi to ne smatramo „upadom“, „pročešljavanjem“, političkim pritiskom ili uništavanjem firme. Kad te iste institucije pravne države kontrolišu vašu kompaniju, znači li to da je vaš gazda Raja Rodić lopov koji prima koverte na ruke? Ili da firma „Glas“ sklapa sumnjive ugovore? Valja li se da svaku kontrolu Rodića objavimo u „Dnevniku“? Vi ste, kuriri, bolest koju Srbija mora da preleži. Jamačno, ja hoću. Biću na ovom mestu još četiri godine. Možda osam. Ako vam je to mnogo, probajte sa kolektivnim samoubistvom. Nikakva šteta, velika žalost.
Aleksandar Tijanić


Glavnom i odgovornom uredniku nedeljnika „Evropa“,

U prošlom broju vašeg nedeljnika – koji se, među nama budi rečeno, bez dokaza naziva „Evropom“ – objavili ste „vest“ sadržajno netačnu, gramatički neispravnu, a pravno kažnjivu. Tvrdite da sam u Marbelji, u stanu Stanka Subotića Caneta, sreo izvesnog Vladimira Popovića Bebu, te da smo se nas dvojica, uz srdačne osmehe, izmirili. Komično.
Vi ste, što srpska publika već zna, grupa klovnova, a ne novinara. Kako ćete, pitam vas, na sudu dokazati da sam ovog leta bio u Španiji, u kojoj nisam bio deset godina? Čime ćete na sudu dokazati da sam video Marbelju, koju nikad nisam video? Šta ćete sudiji da kažete kad vas pita – čime potvrđujete da sam bio u stanu Stanka Subotića, u kojem nikad nisam bio? Ne samo da nisam bio u njegovom stanu, kako kažete, već ni u njegovoj vili, za koju upućeni navode da je zaista prostrana i lepa.
Na kraju, ako za devet meseci Lakirana Bubašvaba, znate na koga mislim, dobije male bebe, biće to znak da smo se zaista pomirili. Ako, pak, ne dobije, i to lažete. Dakle, ove sedmice ide tužba protiv vas. Onda čekam odštetu, sa kojom putujem, prvi put u životu, u najbolji hotel u Marbelji. Što se vas tiče, možete i dalje da izmišljate, ali morate da platite svaku svoju laž. Ili vi, ili onaj koji vam daje platu i šerpe.



Aleksandar Tijanić


 

Tagovi

Povezani tekstovi