KOLEKTIVNI UGOVOR ILI ŠTRAJK

Sastanak sa generalnim direktorom Tijanićem i ministrom za kulturu i informisanje Draganom Kojadinovićem, ministrom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodanom Lalovićem i ministrom finansija Mlađanom Dinkićem trebalo da bude održan najkasnije do 3. marta, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora zaposlenih u državnoj radio-televizijskoj kompaniji.

Sindikati radnika RTS najavili su za naredni četvrtak jednočasovni štrajk upozorenja, zahtevajući zaključenje Pojedinačnog kolektivnog ugovora, na osnovu teksta koji su usaglasili sa poslovodstvom i dostavili Ministarstvu kulture Srbije 9. novembra 2004.


Štrajkački odbor sindikata predložio je da se po skraćenoj proceduri uvede pretplata za RTS, kao i da se iz budžeta izdvoje sredstava za stimulisanje zaposlenih „koji se jave za socijalni program“. Predloženo je i da se 2,5 milijardi iz budžeta namenjenih za finansiranje RTS tokom ove godine, rasporede na devet meseci.

U saopštenju Štrajkačkog odbora napominje se da bi se potpisivanjem ovih predloga stekli uslovi za odlaganje štrajka upozorenja zaposlenih u državnoj RTV kompaniji.

Tagovi

Povezani tekstovi