„Košava“udara ružičasto

Kam­pa­nju, u ko­rist gu­bit­nič­kih te­le­vi­zi­ja, ner­vo­znih što se ove ne­de­lje sve za­vr­ša­va, vo­di do­bro or­ga­ni­zo­van lo­bi, tvr­de vla­snik RTV „Pin­ka“ Želj­ko Mi­tr­o­vić i su­vla­snik TV „Ko­ša­ve“ Bo­ri­vo­je Pa­jo­vić.
Oni su u sredu na za­jed­nič­koj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re, kao jed­nog od uče­sni­ka tog lo­bi­ja na­ve­li i mi­ni­stra za kul­tu­ru i me­di­je Dra­ga­na Ko­ja­di­no­vi­ća, ko­ji je, ka­ko je re­če­no, „pred­nja­čio is­tu­pi­ma u jav­no­sti“.
– Ako bu­de na­sta­vio ovim tem­pom da da­je iz­ja­ve u ko­rist RTL, po­sto­ji mo­guć­nost da poč­ne da jo­dlu­je. Da je mi­ni­star Ko­ja­di­no­vić de­lio fre­kven­ci­je kao što je de­lio pa­re za ne­po­sto­je­će fil­mo­ve, u Sr­bi­ji bi bi­lo vi­še te­le­vi­zi­ja ne­go sta­nov­ni­ka – pro­ko­men­ta­ri­sao je Želj­ko Mi­tro­vić.
Vla­snik „ru­ži­ča­ste“ te­le­vi­zi­je oce­nio je da „iza RTL-ovog an­ga­žo­va­nja ne sto­je sa­mo ko­mer­ci­jal­ni mo­ti­vi, s ob­zi­rom na na­še ma­lo tr­ži­šte“.
– BK TV se u po­sled­njih go­di­nu da­na sta­vi­la u slu­žbu jed­ne stran­ke i nje­nog pred­sed­ni­ka, a RTL u su­sed­nim ze­mlja­ma kle­ve­će Sr­bi­ju na naj­gro­zni­ji na­čin, pro­ko­men­ta­ri­sao je Bo­ri­voj Pa­jo­vić, za ko­ga „oprav­da­nu sum­nju iza­zi­va ne­či­ji ve­li­ki an­ga­žman u ko­rist RTL, a pro­tiv do­ma­će te­le­vi­zi­je. Za­mi­sli­te da je ne­ka srp­ska te­le­vi­zi­ja kon­ku­ri­sa­la sa dve-tri ne­mač­ke u Ne­mač­koj. Da­li bi mu no­gu u d… Ne­ko ko po sve­tu pri­ča da smo naj­ge­no­cid­ni­ji na­rod na­šao se da nam so­li pa­met i pi­ta“ „ka­ko oni, a ne mi“.
Čel­ni­ci dve te­le­vi­zi­je po­no­vi­li su, po­vo­dom „Pin­ko­ve“ po­zaj­mi­ce „Ko­ša­vi“, da je nov­ča­na tran­sak­ci­ja bi­la le­gal­na i da se iza nje ne kri­je ne­do­zvo­lje­na me­dij­ska kon­cen­tra­ci­ja. Mo­ti­vi za po­zaj­mi­cu „Pin­ka“ „Ko­ša­vi“ bi­li su, pre­ma Mi­tr­o­vi­će­vim re­či­ma, pri­ja­telj­stvo sa čel­ni­ci­ma „Ko­ša­ve“, i po­moć raz­vo­ju do­ma­će ra­di­o­di­fu­zi­je, jer je, ka­zao je, „ve­li­ki pri­ti­sak stra­nih me­di­ja na kon­kur­su bio uz­ne­mi­ra­va­ju­ći“.

Su­vla­snik „Ko­ša­ve“ re­kao je da je pri­li­kom kon­ku­ri­sa­nja u RRA pre­dat sa­mo vir­man o upla­ti i da Agen­ci­ja ni­je ima­la po­da­tak oda­kle „Ko­ša­vi“ pa­re. Na­ja­vio je kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv od­go­vor­nih iz ban­ke.
Vla­snik „ru­ži­ča­ste“ te­le­vi­zi­je ni­je hteo da ko­men­ta­ri­še op­tu­žbe glav­nog ured­ni­ka BK TV Mi­lo­mi­ra Ma­ri­ća o to­me da kon­tro­li­še vi­še te­le­vi­zi­ja, jer „mu je ne­pri­jat­no da tu­ži pri­ja­te­lja“, ma­da, ka­zao je, uko­li­ko se kam­pa­nja na­sta­vi, ne pre­o­sta­je mu ni­šta dru­go.

 

S.R.

Tagovi

Povezani tekstovi