Tijanić sprema otkaze na RTS

Da nema nameru da se miče iz fotelje generalnog, Tijanić je, po priči prisutnih žestoko intonirani govor popratio i „grimasama, glupim smicalicama i nervoznim hodom tokom tužnog skupa“.


-Da mu ni Kurir ni loša finansijska situacija u televiziji ne mogu ništa (od pretplate mesečno ubira četiri miliona evra, a dva koja mu nedostaju namiče iz marketinških poslova i republičkog budžeta), Tijanić je pokušao da dokaže iznošenjem strategije koju je lično osmislio. Naime, kako je rekao, plan mu je da od 3,973 zaposlena i hiljadu honoraraca otpusti 1,500 ljudi! POhvalio se da je i njemu lično, po uzoru na komčijski HRT, dovoljno i 500 zaposlenih, koji bi imali plate od 400 do 800 evra- prenosi izvor Kurira iz RTS.


On dodaje da su radnici te kuće ogorčeni Tijanićevom poslovnom politikom , pošto je ta televizija „krcata rođacima i prijateljima mnogih funkcionera“.


-Zato nas ne čude brojne malverzacije s putnim nalozima na koje je samo u ovoj godini potrošeno milion evra! Mućka se i sa honorarima, a jedan od primera i emisija „Kuvati srcem“, koju isplaćuje firma D, ogorčeno će naš sagovornik.


On ističe da „RTS-u ne treba hvalisavac, zajebant i, kako sam Tijanić za sebe kaže, neobrazovan čovek, već domaćin!“ (R.K.)

Tagovi

Povezani tekstovi