Odluke RRA padaju na sudu?

Ovakvim, potencijalnim, ishodom članovi Saveta Republičke radiodifuzne agencije će biti dovedni u još nezavidniji položaj, jer su već proteklih nekoliko meseci bili u žiži brojnih skandala. Počev od dodeljivanja frekvencija tv Košava – Hepi i nepostojećoj Avala, gašenja BK, odbijanja RTL i TV 5 iz Niša, zatim spornih novčanih transakcija između Pinka i Košave, afere sa MIP radijom, nejasnoće oko početka emitovanja Foks televizije…

Portparol Vrhovnog suda Vesna Dabić rekla je za Glas da bi sudije mogle po ovom pitanju da zasedaju do kraja meseca.


– Za sada se ništa ne zna, jer je većina sudija iz Upravnog odeljenja do prošle nedelje bila na odmoru. Sada bi trebalo da se napravi plan koji će predmeti i kada biti razmatrani. A što se tiče televizija, moglo bi da bude do kraja meseca – rekla je ona.


Miodrag Popov, zamenik glavnog i dogovornog urednika BK televizije kaže da je i on čuo da će Sud do početka oktobra odlučivati po njihovoj žalbi.
– Mislim da ovu agoniju jedino može da razreši Vrhovni sud, odnosno da presudi kako očekuje celokupna javnost u Srbiji. Činjenica je da oni to moraju da urade što pre jer je samo oko 1.500 ljudi koji indirektno zavisi od BK dovedeno do ivice egzistencije.


Mi smo finansijski slomljeni zahvaljujući kriminalcima iz RRA – naglasio je Popov.

Tagovi

Povezani tekstovi