Veroučitelj na čelu Radio Novog Sada


Za di­rek­to­ra TV No­vi Sad ime­no­van je pro­fe­sor isto­ri­je Ne­ma­nja Mi­len­ko­vić(1977) iz No­vog Sa­da, ko­ji je tre­nut­no za­po­slen na me­stu di­rek­to­ra mar­ke­tin­ga “Gra­đan­skog li­sta”. Ra­dio je kao no­vi­nar-sa­rad­nik u TV No­vi Sad, TV JU in­fo , SOS te­le­vi­zi­ji i na vi­še no­vo­sad­skih ra­dio-sta­ni­ca, po­tom kao me­na­džer i član kre­a­tiv­nog ti­ma u no­vo­sad­skoj mar­ke­tin­škoj agen­ci­ji “Ha­mer kre­a­tiv” i pi-ar me­na­džer „Eg­zi­ta“. Uče­stvo­vao je i u or­ga­ni­za­ci­ji otva­ra­nja svet­skog pr­ven­stva u ho­ke­ju na le­du ko­je se odr­ža­va­lo u No­vom Sa­du, kao i u kam­pa­nja­ma ob­no­ve ma­na­sti­ra Mi­le­šev­ske epar­hi­je i „Ži­vi­mo za­jed­no“, o ver­skoj to­le­ran­ci­ji.


 


Za glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka TV No­vi Sad ime­no­va­na je Na­da Kal­kan (1954), ro­đe­na u Zre­nja­ni­nu, ko­ja tre­nut­no i oba­vlja tu funk­ci­ju, kao vr­ši­lac du­žno­sti. Za­vr­ši­la je Fa­kul­tet po­li­ti~čkih na­u­ka u Be­o­gra­du, a pr­vo za­po­sle­nje joj je bi­lo u ra­dio sta­ni­ci u Brč­kom. Po­tom je u ne­ko­li­ko sred­njih ško­la u Osi­je­ku pre­da­va­la osno­ve hu­ma­ni­tar­nih zna­no­sti i fi­lo­zo­fi­ju, a kao no­vi­nar­ka je sa­ra­đi­va­la u osi­ječ­kom do­pi­sni­štvu za­gre­bač­kih li­sto­va “Vje­snik” i “Ve­čer­nji list”. Po­sle po­vrat­ka u Voj­vo­di­nu ho­no­rar­no ra­di u Ra­dio-No­vom Sa­du, 1993. do­bi­ja stal­ni po­sao, a na­red­ne go­di­ne je zbog ne­sla­ga­nja sa ure­đi­vač­kom po­li­ti­kom po­sla­ta na pri­nud­ni od­mor. U apri­lu 1996. dru­go­ste­pe­ni sud u No­vom Sa­du je vra­ća na po­sao, gde bez ika­kvih za­du­že­nja osta­je u sek­to­ru Ko­or­di­na­ci­je RTV NS, do 2000. go­di­ne. Na­kon pe­to­ok­to­bar­skih pro­me­na pre­la­zi u Te­le­vi­zi­ju No­vi Sad, gde ra­di kao no­vi­nar iz­ve­štač iz po­kra­jin­skog, re­pu­bli~čkog i sa­ve­znog par­la­men­ta. Ra­di­la je i kao no­vi­nar­ka-ured­ni­ca in­for­ma­tiv­no-po­li­tič­kih emi­si­ja i ure­đi­va­la emi­si­je ve­sti.


 


Za di­rek­to­ra Ra­dio-No­vog Sa­da ime­no­van je Sr­đan Milj­ko­vić(1975), ro­dom iz Vu­ko­va­ra, po za­ni­ma­nju pro­fe­sor srp­skog je­zi­ka i knji­žev­no­sti. Post­di­plo­mac je na Fi­lo­zof­skom fa­kul­te­tu u No­vom Sa­du, a tre­nut­no ra­di kao pro­fe­sor ver­ske na­sta­ve pra­vo­slav­nog ka­ti­hi­zi­sa u ško­li za di­zajn „Bog­dan [u­put“. Bio je sa­rad­nik Del­ta ra­di­ja, a autor je i vi­še struč­nih i na­učnih ra­do­va iz obla­sti isto­ri­je, te­o­ri­je knji­žev­no­sti i ko­mu­ni­ko­lo­gi­je.


 


Na me­sto glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka Ra­dio-No­vog Sa­da ime­no­van je Bra­no Pje­tlo­vić (1961), ro­đen u Ve­li­koj So­ča­ni­ci, op­šti­na Der­ven­ta. Fa­kul­tet po­li­tič­kih na­u­ka za­vr­šio u Be­o­gra­du 1986, a, po­sle ho­no­rar­nog sta­tu­sa, od 1999. je stal­no za­po­slen kao no­vi­nar i ured­nik u Te­le­vi­zi­ji No­vi Sad. Ra­dio je kao iz­ve­štač iz par­la­men­ta, ali i kao rat­ni re­por­ter sa svih ra­tom za­hva­će­nih pod­ruč­ja. Tre­nut­no je ured­nik tri emi­si­je u In­for­ma­tiv­noj re­dak­ci­ji Ra­dio-No­vog Sa­da.

Tagovi

Povezani tekstovi