Čekam potez tužioca

„Ni­sam za­do­volj­na re­ak­ci­jom vla­de. Po­mi­sli­la sam da će svi da sko­če i da ka­žu: „Ne, ona ni­je ta­kva“. Vla­da je na kra­ju re­a­go­va­la i je­di­no što mi­slim da je po­gre­šno u tom sa­op­šte­nju je­ste da se ne ra­dio kle­ve­ti, ne­go o kla­sič­nom go­vo­ru mr­žnje, što je raz­o­ča­ra­va­ju­će“, re­kla je Du­lić-Mar­ko­vić no­vi­na­ri­ma u Skup­šti­ni Sr­bi­je.
Vla­da Sr­bi­je je osu­di­la „kle­vet­nič­ki i hu­škač­ki“na­pad „Ku­ri­ra“ na Iva­nu Du­lić-Mar­ko­vić, a di­rek­tor vla­di­ne kan­ce­la­ri­je za sa­rad­nju sa me­di­ji­ma Sr­đan Đu­rić re­kao je da se list ogre­šio o nju i da je pi­sa­nje li­sta „gru­bo vre­đa­nje lič­no­sti iz­no­še­njem ne­i­sti­na“.

Iva­na Du­lić-Mar­ko­vić je pri­me­ti­la da je re­a­go­va­nje Vla­de emi­to­va­no na Ra­di­o­te­le­vi­zi­ji Sr­bi­je tek pre vre­men­ske prog­no­ze, a po­sle svih ve­sti o po­me­nu Slo­bo­da­nu Mi­lo­še­vi­ću.
Ona je na­ja­vi­la pri­vat­nu tu­žbu pro­tiv „Ku­ri­ra“, ali pre to­ga oče­ku­je da re­a­gu­je jav­ni tu­ži­lac po slu­žbe­noj du­žno­sti jer se ra­di o go­vo­ru mr­žnje.
Iva­na Du­lić-Mar­ko­vić je na­ve­la i da po­ku­ša­va da raz­u­me za­što baš nju na­pa­da­ju i do­da­la da je to „naj­mrač­ni­ji deo ono­ga što ne raz­u­me, jer ni­ka­da ni­šta ni taj­no, ni zlo ni­je ra­di­la“.
„Pro­sto, pri­ča je to­tal­no uža­sa­va­ju­ća i ne­mam po­tre­bu da je de­man­tu­jem po­što je to sve to­li­ko ne­tač­no, da ne bih zna­la oda­kle da poč­nem – od to­ga da se moj otac ne zo­ve ta­ko, do to­ga da je bio kli­nac u tim go­di­na­ma ko­je se po­mi­nju“, re­kla je Iva­na Du­lić-Mar­ko­vić.

 

Beta

 

Tagovi

Povezani tekstovi