Postupak zbog tekstova u Kuriru

Treće opštinsko javno tužilaštvo je najavilo da će, povodom spornih tekstova „Ustaški jatak“ i „Vojvodina Hrvatima“ od 11. i 12. septembra, obaviti razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom tog tabloida Antonijem Kovačevićem. U saopštenju stoji da je Tužilaštvo zahtevalo od beogradske policije da hitno izvrši neophodne provere postojanja „krivičnih dela povrede ravnopravnosti i izazivanja panike i nereda“.

„U tom postupku biće obavljen razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom lista Kurir Antonijem Kovačevićem, s obzirom na to da su sporni tekstovi potpisani od strane redakcije Kurira, odnosno inicijalima R.K.“, stoji u saopštenju.

Tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, nastojati da se utvrde sve bitne okolnosti koje su od značaja za eventualno krivično gonjenje izvršilaca ovih krivičnih dela, kao i svih drugih krivičnih dela učinjenih putem štampe, navodi se na kraju saopštenja.

I ministarstvo kulture je, pored brojnih novinarskih i nevladinih organizacija, osudilo neodgovorno novinarstvo i zatražilo da tužilaštvo reaguje povodom napada na Ivanu Dulić i njenu porodicu.

Napade na potpredsednicu Vlade počeli su radikali pred njen izbor, kada tužilaštvo nije reagovalo. Ivana Dulić je protiv jednog člana SRS podnela
privatnu tužbu.

Tagovi

Povezani tekstovi