Nameštena poza postera

Is­tra­ga će po­ka­za­ti da li su se oni pret­hod­no do­go­vo­ri­li ili se ra­di o nji­ho­vom slu­čaj­nom su­sre­tu. Fo­to­re­por­ter, iz­ve­sno je, ni­je imao akre­di­ta­ci­ju a broj­nom obez­be­đe­nju ni­je iz­gle­dao sum­njiv, jer su mi­sli­li da se ra­di o ne­kom od broj­nih čla­no­va rod­bi­ne mla­dih ofi­ci­ra ko­ji je hteo da fo­to­a­pa­ra­tom za­be­le­ži sve­ča­nost.
Ci­vil u pr­vim re­do­vi­ma me­đu po­sma­tra­či­ma po­ster ha­škog op­tu­že­ni­ka dr­žao je naj­pre sa­vi­jen u rol­ni, a ka­da su stu­den­ti Voj­ne aka­de­mi­je kre­nu­li u de­fi­le – otvo­rio. Pod­o­fi­cir iz Voj­ne po­li­ci­je na če­lu eše­lo­na to je pri­me­tio i su­ge­ri­sao uni­for­mi­sa­nom po­li­caj­cu MUP-a da uklo­ni tog ci­vi­la, ali to ni­je ura­đe­no. Po­sle to­ga na­i­šao je sta­ri­ji vod­nik Ž. S, ko­ji je, vi­de­ći por­tret Mla­di­ća, po­zdra­vio. Taj tre­nu­tak je fo­to­re­por­ter iz­gle­da i če­kao.
Vod­nik Ž. S. je po­sle tog in­ci­den­ta sa­slu­šan i prav­dao se da je to ura­dio „ma­hi­nal­no“. Re­kao je „da ne zna šta mu je bi­lo i da ne­ma ni emo­tiv­nog ni po­li­tič­kog raz­lo­ga da se so­li­da­ri­še sa ha­škim op­tu­že­ni­ci­ma“. Ro­đen je i od­ra­stao u Pi­ro­tu, gde mu i ro­di­te­lji ži­ve. Ne­ma ni­ka­kvo rat­no is­ku­stvo. Iz Voj­ne po­li­ci­je, već je iz­ba­čen. Po­sle za­vr­šet­ka di­sci­plin­skog po­stup­ka sa­zna­će se da li će bi­ti od­stra­njen iz Voj­ske Sr­bi­je zbog te­že po­vre­de rad­ne du­žno­sti i di­sci­pli­ne, što mu se sta­vlja na te­ret.


M. Vuksanović

Tagovi

Povezani tekstovi