Ratkov poster po naređenju gazde

Beograd-Sporni plakat sa fotografijama Ratka Mladića i podoficira Ž.S. iz Pirota kako salutira Mladićevoj slici „Glas javnosti“ je pre dva dana objavio po nalogu vlasnika ovog lista Radisava Rodića!


Međutim, za ovaj skandal0, po svoj prilici, neće odgovarati Rodić, nego urednici lista. Oni su osumnjičeni za „pozivanje na otpor“, za koje je zaprećena kazna0 zatvora od pet šest meseci do pet godina robije!


Radisav Rodić juče nije želeo za Press da prokomentariše ovaj skandal.


-Ništa za vas! Nemam za vas vremena! Nikada!!!-vikao je Rodić i spustio slušalicu.


Podsetimo, koordinatori Akcionog plana za saradnju sa Haškim tribunalom Vladimir Vuzkčević i Rasim Ljajić uputili su inicijativu Republičkom javnom tužilaštvu da protiv odgovornih urednika „Glasa“ pokrene krivični postupak i prosledi ga Trećem opštinskom tužilaštvu. U tom tužilaštvu juče su nam rekli da im inicijativa „još nije stigla“, dok iz Republičkog tužilaštva nezvanično kažu da se još ispituje ko je nadležan za slučaj, s obzirom na to da se redakcija „Glasa“ vodi na jednoj, a štamparija na drugoj adresi.


Uredništvo „Glasa“ oglasilo se saopštenjem u kojem se pokušava da objasni da su objavljivanjem „fotografije“ imali nameru da „pomognu nadležnim organima kako bi lakše identifikovali čoveka koji se krije“. Zanimljivo je da uredništvo ne objašnjava kako je Mladićev poster, čije je objavljivanje najavljeno dan ranije na naslovnoj strani lista, za njih odjednom postala „obična fotografija“.


Ni Rajko Ristić, fotoreporter „Glas“, koga je Ministarstvo odbrane optužilo da je „namerno i tendenciozno nameptao čoveka koji drži Mladićevu sliku“, nije juče želeo ništa da komentariše.


-Ne želim da dajem izjave. Kad me nadležni pozovu, reći ću šta je bilo-rekao je Ristić.


(G.Đ.)

Tagovi

Povezani tekstovi