Novinarka tražila izuzeće sudije

Beograd-Novinar Pressa Nataša Stojanović zatražila je izuzeće sudije Trećeg opštinskog suda u Beogradu jer je, uprkos njenom izjašnjavanju da ne želi da daje odbranu bez prisustva advokata, ipak počela glavni pretres po privatnoj tužbi načelnika OUP-a Novi Beograd Milete Tomića zbog klevete! Naša novinarka je tražila izuzeće sudije zbog sumnje u njenu pristrasnost, jer je u zapisniku konstatovala „da je odlučila da se brani ćutanjem“, iako je ona bila izričita da će o tužbi da se izjasni na narednom pretresu, kada bude prisutan njen branilac. O zahtevu za izuzeće odlučiće predsednik Trećeg opštinskog suda.
Tomić tvrdi da ga je oklevetao profesor DIF-a Branko Gardašević, koji je posle privatne istrage protiv bivše žene zbog otmice sina uputio pismo bivšem ministru policije i naveo, između ostalog, da su Tomić i još jedan njegov kolega „pokušali da ga ‘likvidiraju’, a kada im to nije uspelo, zadovoljili su se sa 8.000 evra koje su oteli iz njegovog stana“. Policajac našu novinarku smatra odgovornom jer je u svom tekstu prenela neistinite tvrdnje Gardaševića.
Tomić je na suđenju odbio da se izmiri sa novinarkom, govoreći da nijedno izvinjenje nema smisla posle tri godine. Njegov punomoćnik Aleksandar Đorđević bio je izričit da nije moguće razmišljati o mirnom rešenju spora jer je tužba podignuta 2003. godine. Nataša Stojanović je rekla da je sporni tekst objavljen svojevremeno u „Kuriru“, kao i da je nekoliko dana kasnije objavljeno i izvinjenje Tomiću. Međutim, policajac i njegov advokat su rekli da nisu videli demanti?!
Advokat naše novinarke je ranije obavestio sud da je opravdano odsutan zbog obaveza u Specijalnom sudu. Posle odluke sudije da počne suđenje, naša novinarka je protestovala.
– Ne želim da iznesem svoju odbranu bez advokata. Ukoliko sud ovu činjenicu tretira kao odbranu ćutanjem, pravi bitnu povredu Zakona o krivičnom postupku, budući da tako nešto nisam rekla. Smatram da u zapisnik niste uneli moje reči, nego ličnu interpretaciju onoga što sam rekla – rekla je Nataša Stojanović.


E.P.

Tagovi

Povezani tekstovi