Pomoćnik direktorke bivši čelnik Miloševićeve RTV

Imenovanje Jovića u delu novinarskih krugova Vojvodine doživljeno je kao „guranje prsta u oko“, a Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je da je „generalna direktorica takozvanog Javnog servisa Vojvodine“ za svog pomoćnika imenovala „ozloglašenog Miladina Jovića, bivšeg prvog čoveka RTV Priština, koji je na čelu ove kuće bio u protekloj deceniji, a u vreme još ozloglašenijeg generalnog direktora RTS Dragoljuba Milanovića, koji se nalazi na zasluženoj robiji, zapravo bio treći čovek ratnohuškačkog monstruoznog miloševićevskog RTS“. NDNV dodaje da je „Jović je za svoga „mandata“ otpustio više od 60 „nepodobnih“ novinara, sve po političkoj i etničkoj liniji. Bio je član Pokrajinskog odbora SPS za Kosovo, a kasnije i Izvršnog odbora SPS, te član Upravnog odbora RTS, odnosno bio je na čelu RTV Priština u vreme dok je jedini zadatak miloševićevskih medija bila podrška režimu aparthejda, koji će kasnije eskalirati u pokušaj etničkog čišćenja Kosova, a potom i u rat Srbije sa celim svetom“.
Jović demantuje optužbe i u izjavi Danasu potvrđuje da je do 5. oktobra 2000. bio na čelu RTV Priština, do kraja juna 1999. u Prištini, a potom u Prokuplju. Tvrdi da je u SPS bio samo na čelu „neke komisije“ koja se nije ni jednom sastala, a kategorički demantuje da je bilo koga otpustio, a pogotovo ne novinare.
– Od 926 ljudi koliko je bilo u RTV Priština moje reči potvrdiće njih 900. Neka nađu bar jedno rešenje od tih 60 koji su „otpušteni“ – kaže Jović, najavljujući tužbu protiv NDNV. Posle petooktobarskih promena Jović je, kako kaže, sam tražio da bude zamenjen u RTV Priština i potom bio urednik u centrali RTS u Beogradu.


R. B.


 

Tagovi

Povezani tekstovi