Novi Beba

Beograd-Serijal „Pogled sa Avale“ koja se emituje na novoj „nacionalnoj“ telviziji Avala, na volšeban način je sklonjena iz programske šeme  te televizije, a autorka Jovanka Mrdović pred otkazom zbog toga što su njeni gosti u poslednjoj emisiji, Vladimir Božović i Goran Petrović, žestoko kritikovali ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića!


Kako Kurir saznaje, odmah nakon emisije koja je emitovana prošle srede, u kojoj su Božović i Petrović osuli po ministru Jočiću kritikujući bezbedonosnu situaciju u  zemlji i pozivajući ga za „nepodnošljivu situaciju u srpskoj policiji“. Jočić je telefonom pozvao uredništvo televizije da im saopšti da su u „velikom problemu“. Neposredno posle toga, autorki Jovanki Mrdović saopšteno je da se emisija neće više emitovati, jer se, navodno, menja programska šema.


-Sve je tačno. Odmah nakon emisije, urednik Informativnog programa Vladan Alimpijević prišao je meni i Goranu Petroviću i rekao da je Jočić zvao i da smo u problemu- potvrdila je Mrdovićeva.


Ona kaže da je emisija bila krajnje „benigna“ da su gosti govorili ono što su mnogo puta dosad rekli u javnosti, dodajući da je više nego očigledno da je reč „o svojevrsnom pritisku na slobodu medija“.


-Kako su mi rekli posle emisije, zamereno mi je to što nisam branila Jočića kad je Petrović nekoliko puta u emisiji rekao da je ovaj lopov. Saopšteno mi je, takođe, da se programska šema menja i da se serijal neće više emitovati. To je sve što zasad mogu da vam kažem, a u četvrtak ću na konferenciji za novinare detaljno obavestiti javnost o svemu-kaže Mrdovićeva, dodajući da će konferenciji prisustvovati još nekoliko nezadovoljnih novinara ove televizije, koji su bili izloženi sličnim pritiscima.


U izjavi za Kurir, Vladimir Božović kaže da je odmah posle emisije napustio zgradu televizije i da ne može da tvrdi da je Jočić zvao, ali kaže da je posredno obavešten o tome.


-Čuo sam šta se desilo i zaprepašćen sam.Sve što sam u toj emisiji rekao već sam mnogo puta ponovio i javnosti je već sve poznato-kaže Božović.


Goran Petrović juče, po običaju, nije želeo da govori za Kurir, ali je potvrdio da je priča tačna. -Da, Jočić je zvao-bilo je sve što je hteo da kaže.


D.N.

Tagovi

Povezani tekstovi