Visoke novčane kazne za nelegalne emitere

 U javnom pozivu RRA navodi se da bi se time izbegle neprijatnosti prinudnog izvršenja odluke, ali i visoke novčane kazne predviđene Zakonom o radiodifuziji i Zakonom o telekomunikacijama za emitovanje programa bez odgovarajuće dozvole.
RTV stanicama koje ne prestanu da emituju program uskoro će biti dostavljena rešenja RRA da to učine, čime se aktivira mehanizam za prinudno izvršenje odluka Saveta RRA, navodi se u oglasu objavljenom u štampi u kojem RRA upoznaje javnost s procedurom zatvaranja stanica bez dozvola. Emiteri za koje je odluka Saveta RRA o privremenom ili trajnom oduzimanju dozvole za emitovanje programa postala konačna dužni su da emitovanje programa odmah obustave. Ukoliko to ne učine biće sproveden postupak prinudnog izvršenja, tako što će lice zaposleno u Agenciji zapečatiti prostorije u kojima je smeštena telekomunikaciona oprema emitera i sačiniti zapisnik koji potpisuju ovlašćena lica Saveta i emitera. Propisano je da se postupak prinudnog izvršenja po pravilu sprovodi radnim danom i u radno vreme.
Skidanje i povreda službenog pečata, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, napad na službeno lice, kao i oduzimanje i uništavanje pečata, su krivična dela, ističe RRA.


U. R.

Tagovi

Povezani tekstovi