Poziv novinarima da učestvuju u stvaranju berze

    Poštovane kolege i koleginice,


 


  Ukoliko ste poslednjih mesec dana posećivali naš sajt, posebno deo o samostalnim novinarima, primetili ste jednu novinu. Na sajtu se odnedavno redovno ažurira deo sa berzom. Do sada se tu nalazio samo deo vezan za ponuđena zaposlenja.


 


Od skora na sajtu postoji link za samostalne novinare koji imaju u ponudi članke koje bi želeli da “prodaju”. Na sajt će se postavljati samo informacija, odnosno tema Vašeg rada, a u zavisnosti od interesovanja dalje bi se dogovarali sa zainteresovanim poslodavcima i njima slali celu verziju. Ovu informaciju dobiće sve redakcije, za sada u Srbiji, a u bližoj budućnosti i šire. Nadamo se da će se time otvoriti tržište za samostalne novinare koji na ovaj način žele da ponude svoje tekstove, pa i za poslodavce koji će moći da potraže i eventualno naruče nešto što u svojim redakcijama ne mogu da nađu.


 Treba napomenuti da se ovakvim načinom prezentacije Vašeg rada izlažete riziku da neko ukrade vašu ideju i odradi je za svoj medij. Kako bi se osigurali da to ne bude slučaj, za početak predlažemo da ponuđeni tekstovi budu jedna vrsta ekskluzive, koliko god ta reč otrcano zvučala. To je za sada, najsigurniji način da se osiguramo od krađe ideje.


 Za to nam je potrebna pomoć svih, kako novinara, tako i samih urednika i vlasnika medija kako bi taj deo sajta zaživeo.


Stoga Vas molimo da predloge za taj deo sajta već pripremite, a svim urednicima skrećemo pažnju na buduće postojanje ovog dela sajta na kom će nalaziti zanimljive članke za svoje medije.


 


    Osobe za kontakt:


    Mirjana Kalinić, [email protected], 011/33 43 255 i 33 43 136


i   Dejan Kožul, [email protected], 064/211 73 85


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi