Kabare Dejana Mikavice

On nije mogao da odgovori na pitanje šta je radio u službenom autu Spensa u nedelju ujutro i da li je putni nalog naknadno doneo direktor Spensa Miloje Jakovljević.

Mikavica je način izveštavanja Radija 021 i pojedinih medija okarakterisao kao „primitivan, lažljiv, zlonameran i pakostan“. Izjavio je i da prima platu i „jedan prihod“ u Upravnom odboru JP „Transnafta“, navodeći da kao poslanik DSS-a u Skupštini Srbije, kao šef katedre na Filozofskom fakultetu i kao donedavni savetnik direktora Spensa ne dobija platu, ali da dobija dnevnice. Mikavica nije želeo da odgovori na pitanje kolika su mu mesečna primanja.


Zbog velikog interesovanja koje je ova vest izazvala kod čitalaca i komentatora na sajtu Radija 021, u celini objavljujemo jučerašnje izdanje emisije „Centrifuga“, u kojoj je emitovan opširan izveštaj sa konferencije za novinare Dejana Mikavice (preuzmite prvi, drugi, treći i četvrti deo emisije).


Dejan Mikavica je naveo da je raskid ugovora o radu na Spensu tražio posle izbora na mesto Šefa Odseka za istoriju na Filozofskom fakultetu. Dodajmo da je on Šef katedre više od godinu dana, a da je ostavka usledila tek nakon saobraćajne nesreće. Mikavica nije konkretno odgovorio na pitanje da li je podneo ostavku na mesto savetnika direktora Spensa.


U svom obraćanju novinarima, Mikavica je naveo da nikada nije potpisao ni jedan račun na adresu bilo kog preduzeća, pri čemu na konstataciju novinara da zaposleni u restoranu tvrde da je on potpisao sporni račun u restoranu Balkan ekspres, navodi da je on veoma rado vidjen gost na ručkovima.


Mikavica je demantovao informaciju da je zaposlio svoju suprugu u Vodovodu, ističući da je ona zaposlena uz potpuno poštovanje zakonske procedure. Na naše pitanje da li je bilo javnog konkursa za mesto na kome je zaposlena Nataša Mikavica, umesto potvrdnog ili odričnog odgovora rekao je da je sve uradjeno po zakonu.


Veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima, od kako je DSS u gradskoj vladi, Mikavica je opravdao činjenicom da on pomaže članovima DSS-a, posebno onima koji su posao izgubili ranije zbog pripadnosti ovoj stranci.


Mikavica je optužio Radio 021, RTV B92, Blic i Dnevnik da „na sve načine drsko i u kontinuitetu, posebno Radio 021, krše pozitivne odredbe Zakona o javnom informisanju i Zakona o radiodifuziji, kao i preporuke Republičke radiodifuzne agencije o ponašanju emitera na teritoriji Srbije“, ne navodeći ni jedan primer i argument za iznete tvrdnje.


On je takodje najavio da će podneti tužbe protiv pomenutih medija, a pojedine novinare je Nataša Mikavica, prisutna u publici, optužila, bez ikakvih dokaza, da ih finasira Demokratska stranka. Dodajmo da je na konferenciji bilo prisutno više članova DSS-a, koji su aplaudirali komentarima Dejana Mikavice.


 (Milan Srdić, 021)


 

Tagovi

Povezani tekstovi