Milićević: Čolićeva kao Šešelj

– Povodom najave da će Demokratska stranka Srbije zatražiti moju smenu zbog lošeg uređivanja i antisrpskog delovanja, ne mogu a da ne osetim istu mučninu kao i 90-ih kada je Vojislav Šešelj radio upravo istu stvar, deleći novinare na Srbe i anti-Srbe, navodi Milićević Milutinović upisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta. Dodala je da će Ljiljana Čolić „dokaze antisrpskog delovanja morati da predstavi na sudu“, kao i tvrdnju da je u Studiju B primetila malverzacije.
Čolićeva je u subotu za list Press izjavila da je „duboko nezadovoljna antisrpskim opredeljenjem“ Studija B, da je u njegovom radu primetila mnoge nezakonitosti, čak i finansijske malverzacije.


Milićevićeva je podsetila i da se ta televizija, prema oceni stručne javnosti, plasirala na treće mesto i to „među moćnijim i bogatijim televizijama“, da već četvrtu godinu posluje uspešno i pozitivno. Dodala je da očekuje da se DSS ogradi od stavova Čolićeve. Međutim, portparol DSS Andreja Mladenović potvrdio je juče da je ta stranka nezadovoljna radom Studija B i da će posle razgovora s koalicionim partnerima videti šta dalje.
Član UO Studija B Vladimir Ranković tvrdi da Čolićeva ni na jednoj sednici nije upozorila da je Studio B „antisrpska“ televizija, niti je ikada pomenula finansijske malverzacije. Ranković je rekao i da se UO nije sastajao poslednjih nekoliko meseci jer predsednica nije zakazivala sednice. Komentarišući nezadovoljstvo DSS, Ranković, inače član G17Plus, naveo je da je na jednoj sednici Milićevićeva podnela izveštaj o ujednačenom prisustvu političkih partija u programu Studija.
Upravni odbor Studija B čine tri člana iz DSS, jedan iz G17 Plus, troje zaposlenih i tri člana izabrana na predlog DS.


U. R. i Beta

Tagovi

Povezani tekstovi