Asistira policija?

Beograd-Me­đu­na­rod­ni pres cen­tar „Tan­ju­ga“ ni­je ise­ljen, iako je, za ponedeljak bi­lo na­ja­vlje­no sud­sko iz­vr­še­nje, na osno­vu spo­ra, ko­ji sa no­vin­skom agen­ci­jom vo­di Sa­vez no­vi­na­ra Sr­bi­je i Cr­ne Go­re, zbog du­go­va ko­ji pre­ma­šu­ju dva mi­li­o­na di­na­ra, kao i ras­ki­nu­tog ugo­vo­ra o za­ku­pu.
– Sud­ski iz­vr­ši­telj je bio, ali su u „Tan­ju­gu“ od­bi­li da se ise­le mir­nim pu­tem, pa je ise­lje­nje za­ka­za­no za osam da­na, uz asi­sten­ci­ju po­li­ci­je – ka­že Ži­ka Ni­ko­lić, pred­sed­nik SNSCG. On pod­se­ća da je oko „850 kva­dra­ta, na tre­ćem spra­tu zgra­de, u Knez Mi­ha­i­lo­voj 6, uknji­že­no pre tri go­di­ne kao vla­sni­štvo Sa­ve­za no­vi­na­ra SCG u ka­ta­star ne­po­kret­no­sti“.
S dru­ge stra­ne, u Pres cen­tru, ju­če, kao da se ni­šta ne de­ša­va, bi­lo je „re­dov­no sta­nje“, a po­sle po­se­te sud­skih iz­vr­ši­te­lja, di­rek­tor Alek­san­dra Smi­lja­nić, re­kla je za „No­vo­sti“ da će „Tan­jug na­sta­vi­ti da ko­ri­sti taj pro­stor.
– Re­pu­blič­ka Di­rek­ci­ja za imo­vi­nu kon­sta­to­va­la je da je ovo dr­žav­na svo­ji­na. „Tan­ju­gov“ Pres cen­tar ov­de je već 30 go­di­na, i na­sta­vi­će­mo da ko­ri­sti­mo ovaj pro­stor. Po­što Sa­vez no­vi­na­ra SCG ni­je vla­snik, vo­di se po­stu­pak da bi se si­tu­a­ci­ja raš­či­sti­la – ka­za­la je di­rek­tor­ka Pres cen­tra.

Da je „Tan­jug“ na bi­lo ko­ji na­čin, po­la­gao pra­vo na imo­vi­nu, sud ne bi, sma­tra pred­sed­nik UNS-a Ni­no Bra­jo­vić, do­su­dio nji­ho­vo ise­lje­nje i ras­kid ugo­vo­ra o za­ku­pu.
– Za­pa­nju­je da na osno­vu jav­nih, dr­žav­nih is­pra­va, ka­ta­stra, iz ko­jih je ja­sno da je SN SCG vla­snik pro­sto­ra, di­rek­tor Di­rek­ci­je za imo­vi­nu Mi­lan To­mić tvr­di da je dr­ža­va vla­snik. Di­rek­ci­ji smo o to­me do­sta­vi­li svu do­ku­men­ta­ci­ju, uz zah­tev da se i na­ma do­sta­ve do­ku­men­ta, na osno­vu ko­jih „Tan­jug“ tra­ži ovaj po­slov­ni pro­stor.
Di­rek­ci­ja ne od­go­va­ra. Ja­sno je da su u pi­ta­nju ne­ča­sne rad­nje, i to upra­vo u nje­noj re­ži­ji – ka­že Bra­jo­vić.
On do­da­je i to, da je „SN SCG već opro­stio Tan­ju­gu dug, od ta­da­šnjih oko 90.000 ma­ra­ka, iz ko­le­gi­jal­nih raz­lo­ga, i Ugo­vo­rom iz 2001. go­di­ne, pro­pi­sao de­se­to­stru­ko ni­ži za­kup od tr­ži­šne ce­ne – je­dan evro po kva­dra­tu.

 

S.Remić

Tagovi

Povezani tekstovi