TV „Studio B“ optužen za antisrpsku politiku

Ljiljana Čolić, predsednik Upravnog odbora Studija B, optužila je gradsku televiziju da vodi anisrpsku politiku. Zbog ove izjave oštro su reagovali urednicii te kuće, NUNS, a pre svih direktor i glavni i odgovorni urednik Dragana Milićević, koja je najavila tužbu protiv Čolićeve zbog „grubih neistina i kleveta“ koje je iznela o njenom radu.


Ljiljana Čolić u razgovoru za „Blic“ kaže da već duže vreme ova medijska kuća sprovodi anisrpsku politiku, a najsvežiji primer se dogodio,  kako kaže, drugog referendumskog dana.


-Uprkos postignutom političkom konsenzusu, na toj televiziji su te noći su gostovali antireferendumski orijentisani političari-rekla je Čolićeva i dodala:


Povratak na vreme mržnje


– Zbog neslaganja i nerazumevanja sa uredništvom Studija B ja sam još u julu poslala dopsi toj televiziji da zamrzavam svoju funkciju u Upravnom odboru i da ne želim da primam honorar za taj posao.


Dragana Milićević, glavni i odgovorni urednika Studija B, za čije ime su direktno vezane optužbe, izjavila je juče da će odgovoriti tužbom, ali na sudu, predsednici Upravnog odbora.


-Predpostavljam da gospođa Čolić pose4duje video snimak na kome se vidi da nekome otkrivam državne tajne ili da sam špijun ili kontraobaveštajac i tako radim protiv srpstva, što će morati da dokaže na sudu-ironično priča Dragana Milićević.


Ona kaže da nemea potrebe dsa se bilo ko osvrće na Čoličkine reči, jer Studiju B, kako kaže, govore program, gledaoci, stručna javnost i svaki normalan čovek.


-Na žalost, mislim da se ovakvim ponašanjem vraćamo u devedesete godine kada je Vojislav Šešelj radio sličnu stvar, isterujući iz Radio Beograda svakog čije prezime nije na „ić“-kaže Dragana Milićević i dodaje da LjiljanaČolić jeste poslala dopis Studiju B da zamrzava svoju funkciju, ali da ipak podleže odgovornosti, jer ne postoji pravna mogućnost samozamrzavanja funkcije u Upravnom odboru.


Urednika smenjuje Skupština


Urednici Studija B su juče ocenili da izjava Čolićeve povratak na retoriku 90-tih “ u kojoj se ljudi dele na Srbe i antisrbe“.


-Kolegijum Studija B pita da li se antisrpstvo ogleda u tome što je njegova svetost patrijah Pavle dao jedini inervju za poslednjih nekoliko godina upravo našoj televiziji, ili u tome što su emisije „Agape“ i „Duhovnici“ među najgledanijima-navodi se u saopštenju koga su potpisali urednici emisija na Studiju B.


Andreja Mladenović, portparol Demokratske stranke Srbije, potvrdio je da ta stranka nije zadovoljna radom Studija B. On kaže da je LJiljana Čolić rekla da pojedini delovi programa imaju antisrpski sadržaj i da ona kao predsednik Upravnog odbora ima pravo da iskaže svoje nezadovoljstvo.


Glavnog i odgovornog urednika Studija B funkcije može razrešiti samo gradska skupština koja ga je i izabrala. S obzirom na sastav Skupštine, ukoliko se slože članovi DSS; SRS; SPS, imaće potrebnu većinu od 46 glasova za smenjivanje Dragane Milićević sa trenutne funkcije.


D. Ostojić

Tagovi

Povezani tekstovi