DS i G17 Plus osudile pritiske na Studio B

Beograd – Demokratska stranka i G17 Plus osudile su juče političke pritiske na medije, a povodom optužbi koje je funkcionerka DSS i predsednica Upravnog odbora Studija B Ljiljana Čolić izrekla na račun te medijske kuće.
Portparolka DS Jelena Marković izjavila da medijima ne treba da budu zadovoljne političke stranke partije jer oni i ne treba da budu partijski servis, „ma ko bio na vlasti, već njima treba da budu zadovoljni građani“. On je agenciji Beta kazala da je važno da Studio B i svi drugi mediji budu javni servis građana, dodajući da će DS podržati rukovodstvo Studija B da istraje u nameri da ima nezavisnu uređivačku koncepciju. Markovićeva je podsetila da se DS borila protiv gašenja medija i političkih pritisaka na medije onda kada je to bilo najteže – u vreme Slobodana Miloševića, i da je stoga najprirodnije da i sada stane u odbranu slobode medija.
Povodom optužbi Čolićeve koja je, kako je izjavila intervjuu listu Press, „duboko nezadovoljna antisrpskim opredeljenjem“ Studija B, juče se oglasio predsednik Gradskog odbora G17 Plus Goran Kreclović i ocenio je da je uvođenje kategorije „antisrpskog“ u potpunosti neosnovano, te da takvi napisi u štampi predstavljaju vraćanje govora mržnje u srpsku javnost.
– Stranka G17 Plus stoga zahteva od gospođe Čolić da podnese ostavku na mesto predsednice UO Studija B. Mišljenja smo i da se demokratske snage moraju udružiti u borbi protiv ovakvih pojava u društvu – naveo je Kreclović na jučerašnjoj konferenciji za štampu i dodao da G17 Plus nema negativan stav prema stranci kojoj Ljiljana Čolić pripada, već prema svima koji misle kao ona.
Predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, međutim, mišljenja su da o problemu Studija B treba razgovarati na narednoj sednici Skupštine grada, te da će tada ova stranka jasno izneti svoj stav. Član GO DSS Srđan Jovanović ocenio je nekorektnim način na koji direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B Dragana Milićević Milutinović u medijima komunicira s predsednicom UO i sa jednom strankom.


B. D. B.

Tagovi

Povezani tekstovi