Replika iz studijskog parlamenta

Ova nova emisija traje dva sata i emituje se uživo iz Veća republika nekadašnje skupštine SRJ. Voditelj je Igor Božić, dugogodišnji novinar i urednik vesti B92, a njegov zadatak je da bude presedavajući. Gosti će biti predstavnici političkih partija, građani i javne ličnosti.


Po čemu će vaša emisija biti drugačija od drugih političkih emisija koje smo do sada imali prilike da vidimo?


Drugačija je interaktivnsot, odnosno to što će naša publika moći da sa skupštinske govornice postavlja pitanja ljudima koji odlučuju o najvažnijim političkim pitanjima. Drugačiji je studio-emisija se održava u pravom parlamentu. Različito je i to što će  stranačka publika moći sama da učestvuje aktivno i da replicira ukoliko to želi na izlaganje političkih oponenata. Naša publika takođe ima pravo na repliku.


Televizijska publika najmanje uživa u političkim emisijama. Koji je vaš adut da ih ubedite da odvoje dva sata za političku emisiju?


Glavni adut, prema mom očekivanju, biće to što će kroz publiku gledaoci videti sebe i njihova ineresovanja. U publici B922 su zastupljeni mladi studenti, doktori nauka, taksisti i lekari. Dakle, pokušali smo da napravimo što širu selekciju kako bismo bili sigurni da ćemo zadovoljiti želju što šire poulacije.


Kakav je koncept emisije? Hoće li biti u vidu rasprave ili ležernija?


Tenzije zavise od samih učesnika. Konstruktivna rasprava je uvek poželjna.


D. Tasić

Tagovi

Povezani tekstovi