U etru do kraja februara

Šest televizija i 14 radio-stanica, koje su na konkursu obezbedile pravo da emituju program u beogradskom regionu, prošle sedmice dobile su sve potrebne papire za legalan rad. Posle tehničkih dozvola od Agencije za telekomunikacije, ovi emiteri su 22. novembra dobili su i jedinstvene dozvole od Republičke radiodifuzne agencije koje važe osam godina.


Za razliku od nacionalnih emitera koji su morali da započnu emitovanje programa u roku od 60 dana, beogradske stanice dozvole su dobile posle promene Zakona o radiodifuziji kojima je taj rok produžen za 90 dana.


Pored televizije „Art“, SOS, Metropolis i Studio B, beogradske licence dobile su i dve nove stanice-„Enter“ i „Plus“. Status beogradskih dobile su radio-stanice: „Beta plus“, „Nostalgija“, „Naksi“ radio, Radio MFM, MIP radio, „Pink“ radio, Studio B, Radio Tri, „Sport“ FM, TDI, Top FM, „Siti“ radio, Radio „Novosti“ i radio „Pingvin“. Mada je vićina ovih stanica program emitovala i pre konkursa, zvanično imaju obavezu da se u etru pojave do kraja februara.


M.P.

Tagovi

Povezani tekstovi