Ne­će da utih­nu

Na sku­pu je re­če­no da po­sto­ji osno­va­na sum­nja da su čla­no­vi Sa­ve­ta za ra­di­o­di­fu­zi­ju i UO RA­TEL zlo­u­po­tre­bi­li slu­žbe­ni po­lo­žaj i ne­sa­ve­sno oba­vlja­li po­sao, do­de­liv­ši fre­kven­ci­je i oni­ma ko­ji ni­su is­pu­ni­li uslo­ve.
Oku­plja­nje su or­ga­ni­zo­va­li ra­dio „Hit“, „Kri­ket“, „OK Ra­dio“, „Ra­dio 24“, „Glas cr­kve“ i rom­ska ra­dio sta­ni­ca „Kr­hle e Ro­men­go“, a sta­ni­ce su se, ka­ko je re­če­no, obra­ti­le pred­sed­ni­ku i pre­mi­je­ru Sr­bi­je, kao i svim stran­ka­ma.
Po­vo­dom sku­pa ogla­si­la se RRA po­ru­kom da „pra­vo na ra­dio-pi­ra­te­ri­ju i iza­zi­va­nje ha­o­sa u etru ne po­sto­ji nig­de u Evro­pi“, i da se „ne­će li­bi­ti da upo­tre­bi za­ko­nom pred­vi­đe­na sred­stva, uklju­ču­ju­ći i pe­ča­će­nje pi­rat­skih po­stro­je­nja“.

U sa­op­šte­nju je na­ve­de­no da rad sta­ni­ca ni­je za­bra­njen iz po­li­tič­kih, već iz prav­nih raz­lo­ga. Na­ja­vlje­ne su pre­kr­šaj­ne, ali i kri­vič­ne pri­ja­ve zbog kle­ve­ta i pret­nji iz­re­če­nih u za­jed­nič­kom pro­gra­mu, ko­ji sta­ni­ce emi­tu­ju.
Ju­če je i RA­TEL do­ne­la re­še­nje o za­bra­ni neo­vla­šće­nog ko­ri­šće­nja fre­kven­ci­ja za „Ra­dio 988“, ra­dio „Bras“, fik­snu ra­dio sta­ni­cu „KBC net“ i no­vo­sad­ski „Ra­dio Ma­ri­ja“, jer, ka­ko je obra­zlo­že­no, ne­ma­ju do­zvo­lu za rad i ome­ta­ju one ko­je su na kon­kur­su do­bi­le fre­kven­ci­ju.

 

Tagovi

Povezani tekstovi