Ubistvo Đuruvije i dalje tajna

Beograd- Portparol Specijalnog tužilaštva Tomo Zorić nije ni potvrdio, ni demantovao da specijalni tužilac Slobodan Radovanović traži saslušanje Mirjane Marković, predsednice JUL, povodom ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Zorić je za Kurir rekao da „su neimenovani izvori u pojedinim novinama jedno, a zvanični zahtevi tužioca Radovanovića nešto sasvim drugo“.


– Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije je službena tajna i ja ne mogu da iznosim detalje, niti da komentarišem neimenovane, nezvanične i druge izvore – poručio je Tomo Zorić.


Po medijima se spekuliše o tome da bi Slobodan Radovanović mogao tražiti saslušanje Mirjane Marković zato što je prilikom osnivanja Komiteta univerzitetske levice, dok je Ćuruvija još bio živ, rekla da je vlasnik Dnevnog telegrafa izdajnik, tvrdeći da Ćuruvija „podržava SAD u njihovoj želji da bombarduju Srbiju“.


Mira Marković, međutim, u intervjuu za jučerašnji broj Večernjih novosti, tvrdi da „nema nikakve veze“ sa ubistvom Slavka Ćuruvije.
– Sve je besmislica, kao što je besmisleno i to u vezi sa Stambolićem. A nisu mi ni smetali. Što bi meni smetao Ćuruvija? Pa, on je bio jedan od retkih novinara iz opozicije sa kojim sam bila stalno u vezi i kojem sam pomogla da bude urednik Naše borbe. On mi to nije zaboravio i poštovao me je – tvrdi Mirjana Marković.


Osim nje, tužilac Slobodan Radovanović navodno traži da se u „slučaju Ćuruvija“ saslušaju i bivši šef državne bezbednosti Radomir Marković, kao i šef beogradskog DB Milan Radonjić.


(U.R)

Tagovi

Povezani tekstovi