Lokalni moćnici nastoje da kontrolišu medije

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru, nezavisni novinar iz ovog grada Šaban Šarenkapić je ocenio da se tamošnja opštinska televizija ponaša kao partijski medij, preneo je Fonet.
– Regionalna televizija koja se finansira iz opštinskog budžeta objavljuje samo vesti vezane sa stranku predsednika opštine Sulejmana Ugljanina i samo iz bošnjačke zajednice, kao da niko drugi ne postoji.


– Ponaša se kao manjinska televizija iako je opštinski medij a na njoj su, sem nekoliko novinara, uglavnom zaposleni partijski zvaničnici i telohranitelji Sulejmana Ugljanina. Stanje u Novom Pazaru je sada gore nego u vreme Slobodana Miloševića devedesetih godina – ocenio je Šarenkapić.


Direktor RTV Bujanovac Džahid Ramadani je ocenio da ovo opštinsko glasilo „dobro radi“ podsećajući da ima program na srpskom, albanskom i romskom jeziku ali i da se radi o potpuno odvojenim redakcijama za te programe.
– Stanje u Bujanovcu je takvo da se Srbi i Albanci ne razumeju međusobno ali ne samo zbog jezičke barijere – rekao je vlasnik privatnog Radia Ema Oliver Trajković.


Kristina Demeter – Filipčev iz Bečejskog mozaika u tom vojvođanskom gradu upozorila je na jačanje mađarskog i srpskog radikalizma u gradu na koji čak ni mediji ne reaguju, sem kad se desi nešto „stvarno incidentno“. Ona je ocenila da se prema lokalnim medijima političari svih nacionalnih zajednica ponašaju na isti način, pokušavajući da ih stave pod svoju kontrolu i okrenu protiv neistomišljenika iz svoje ili tuđih zajednica.



 

Tagovi

Povezani tekstovi