Insajderske laži Slaviše Lekića

Glavni urednik „Statusa“ Slaviša Lekić masno je slagao kada je u emisiji „Insajder“ optužio agente VBA da su 2001. u „Reporteru“ protiv njegove volje plasirali lažni spisak 362 policajca optuženih u Hagu! Lekić laže i kada tvrdi da u to vreme nije bio urednik u „Reporteru“, a takođe svesno i namerno obmanjuje javnost kada tvrdi da je taj spisak u novinama izazvao pobunu „crvenih beretki“ na ulicama Beograda, prosto zato što je pobuna JSO-a završena 17. novembra, dok je sporni spisak objavljen 21. novembra 2001. godine?!


Press je uvidom u brojeve „Reportera“ iz 2001. utvrdio da Lekić jeste bio urednik ovih novina, ali i da je posle objavljivanja spornog „haškog spiska“ lično pisao tekst u kome je žestoko iznapadao pokojnog premijera Đinđića?!


Koliko je Lekić dosledan pokazuju sledeći redovi prepisani iz njegovog spiska:


„Reporter nijednom jedinom rečju nijednu osobu sa spiska nije doveo u vezu sa bilo kojim zločinom. Prvi je reagovao Dušan Mihajlović, koji je podržao pokretanje istrage Trećeg opštinskog tužilaštva za krivično delo širenja lažnih vesti. U vetrenjaču Vlade Srbije ubrzo je pristigao vetar iz Haga. U tom žestokom napadu srbofilije Florans Artman jedino je zaboravila da napomene kako se kopijama skoro istovetnog spiska ne tako davno razmahivala u Zagrebu. Naravno da se prozvanom osetio i DS. Goran Vesić se dosetio da se ‘svakih mesec dana stvori nova afera, uglavnom kada premijer Đinđić postigne neki značajan uspeh’. Vesna Pešić, građanka i ekselencija, specijalno je za ovu priliku doletela iz Meksika, zaboravivši noževe, dočim je stranačku čast spasao Gašo Knežević. Ne bi li izbegla totalni krah ova vlast je davno, javno rekla zbogom nekim principima. Hag je gladan i šalje trebovanja. To kao da je tajna samo za Vladu Srbije, koja suštinu novinarstva vidi u demokratsko-reformskoj selekciji informacija i ulizištvu. U Srbiji stratezi istine nikako da dokuče da pored propagande postoji i informisanje javnosti.“


Tako je, dakle, pisao Slaviša Lekić. Provereni borac protiv kolega koji su svojim tekstovima „ubili Đinđića“ nekada je i te kako napadao tog istog Đinđića i njegovu vladu.


Slaviša Lekić i Brankica Stanković juče se nisu javljali na svoje telefone.


(E.P)

Tagovi

Povezani tekstovi