Saslušanje svedoka 11. januara

Maja Kovačević Tomić, portparolka Posebnog odeljenja za organizovani kriminal kaže za naš list da je vrlo moguće da Lazarević počinje sa saslušavanjem svedoka.
– Ovo nije istraga, jer nemamo osumnjičenih. To su istražne radnje, a to znači da se svi saslušavaju isključivo kao svedoci, kojih ima oko sto. Pošto nema okrivljenog samim tim istražni sudija nema rok da okonča istragu za šest meseci. Lazarević nije vezan rokom pa će ih raditi paralelno sa drugim predmetima – kaže Kovačević Tomić.
Prema njenim rečima, specijalno tužilaštvo je tražilo da Sud sprovede određene istražne radnje, što se radi kada se ne zna izvršilac krivičnog dela. „Nema izvršioca, nema istrage. Nema optužnice pre istrage, a ovde nije počela istraga. Svi su svedoci, nema okrivljenog“, objašnjava Kovačević Tomić.
Branka Prpa, supruga ubijenog Slavka Ćuruvije smatra da je ovo „konačan pomak“ nakon sedam i po godina izlaska iz policijske istrage koja je sada ušla u sudsku proceduru.
– Očekujem od te činjenice jako puno, naročito zbog toga što je u pitanju Specijalni sud – izjavila je juče Prpa za naš list.
Podsećamo da prema dosadašnjim zvaničnim informacijama nema svedoka ubistva Slavka Ćuruvije, mada su mediji u više navrata špekulisali da su ubice prepoznate. Prema navodima Insajdera B92, 2003. godine tokom akcije Sablja tadašnji ministar MUP Dušan Mihajlović obavešten je da ima svedoka koji je video ubicu. Navodno, u MUP postoji i pisana izjava o tome.


J. Čolak

Tagovi

Povezani tekstovi