Opsada

„Gerilci“ Republičke radiodifuzne agencije već desetak dana drže pod opsadom poslednje spratove u zgradi Rudo 1 na Konjarniku. Spavaju, jedu, gledaju televiziju u hodniku na 27. spratu, tik ispred stana porodice Perović. Međutim, „službenici“ ove agencije, ispred kojih je poznati „legionar“ Zoran Radivojević, koji je gasio i BK televiziju, nemaju nameru da se maknu dok ne dođe policija da izvrši uviđaj. A ona ne dolazi već deset dana.
Naime, RRA je zapečatila tehniku nekoliko radio-stanica koje nisu prošle na konkursu, a koja se nalazi na krovu solitera. Kako su neki ponovo ušli u etar bez skidanja pečata, nalog RRA je bio da se zapečati svaki prilaz krovu, što znači skoro dva sprata. Zabarikadirani su i kućište od lifta i zajednička terasa.
– Ovo je strašno! Već deset dana 24 sata ispred naših vrata boravi po nekoliko momaka. Tu jedu, piju, spavaju, a postavili su i televizor. U početku ih je bilo po petorica, šestorica, pa kada počnu da pričaju, ne može da se spava. Samo njihovo prisustvo je dovoljno uznemiravajuće. Doneli su stolice i jedan krevet i bukvalno se naselili ispred naših vrata. Moramo da ih molimo da se pomere svaki put kad želimo da uđemo u svoj stan. Hodanjem, pušenjem i spavanjem ispred stana oni neprestano uznemiravaju moju porodicu i mene. Pa i sijalice nam odvrću, da ne bude svetla. Slučaj smo prijavili policiji, ali ona ništa nije preduzela, pa zato sada pripremamo tužbu – ispričala je za Kurir Živanka Perović, koja je dodala da su se pre dva dana pomerili jedan metar od vrata.
Momci iz službe za nadzor nisu se baš pokazali kao ljubazni domaćini, ali je ipak jedan od njih, Zoran Radivojević, hladno odgovorio novinaru Kurira da oni imaju naređenje da budu tu i da neće otići dok ne dođe policija i izvrši uviđaj, jer se već desilo da je pečat skinut.


R.P.

Tagovi

Povezani tekstovi